KORTING BUZZY PAZZ

KORTING BUZZY PAZZ

Buzzy Pazz voor 12- tot en met 18-jarige inwoners Wichelen 25% goedkoper

Voor het komende schooljaar 2018 – 2019 wordt een Buzzy Pazz abonnement voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar uit de gemeente Wichelen 25 % goedkoper. Onze gemeente heeft daartoe een derdebetalersovereenkomst afgesloten met De Lijn.

De gemeentekorting van 25 % wordt toegekend op basis van een attest dat aan de onthaalbalie van het Sociaal Huis te verkrijgen is. De inwoners kunnen vervolgens met dat attest en het aanvraagformulier langsgaan in een Lijnwinkel in de buurt. Het aanvraagformulier voor een Buzzy Pazz abonnement is beschikbaar op delijn.be of in de Lijnwinkel zelf. Beide documenten kunnen ook per post bezorgd worden aan de dienst Abonnementen van De Lijn.

Voortaan worden alle abonnementen afgeleverd op een MOBIB-kaart.

Heeft de inwoner al een MOBIB-kaart ? Dan wordt het nieuwe abonnement automatisch op de MOBIB-kaart geladen als hij die kaart scant op één van de Lijn-voertuigen.

Heeft de inwoner al een MOBIB-kaart (met foto erop) van een andere vervoermaatschappij en wenst zij of hij die kaart te gebruiken ? Dan kan het abonnement op de bestaande kaart toegevoegd worden. Daarvoor moet hij of zij eenmalig langsgaan bij een Lijnwinkel in de buurt. Daarna staat de kaart bekend in het systeem van De Lijn.

Heeft de inwoner nog geen MOBIB-kaart ? Dan ontvangt zij of hij van De Lijn een MOBIB-kaart met daarop het abonnement. Daarvoor wordt een eenmalige administratieve kost van € 5 gevraagd.

Het blijft interessant om de verschillende soorten kortingen met elkaar te vergelijken. In sommige gevallen kan een gezinskorting voordeliger zijn dan een gemeentekorting. En vanaf 1 september 2018 biedt De Lijn ook een gratis maandabonnement aan 12-jarigen die voor het eerst naar het middelbaar onderwijs gaan, zodat een Buzzy Pazz met gemeentekorting aansluitend kan ingaan vanaf 1 oktober.

Klik hier voor het aanvraagformulier: Formulier Buzzypas.pdf

OPGEPAST! Dit formulier dient gecontroleerd en afgestempeld te worden bij de dienst bevolking in het Sociaal Huis te Wichelen, alvorens het te bezorgen aan de Lijn. Gelieve ook in acht te nemen dat het document ondertekend moet worden door een meerderjarige ouder of voogd.