Project trage wegen: padvinders gezocht

Padvinders gezocht

Het bestuur van Wichelen wil de trage wegen opwaarderen. Daarbij is een sleutelrol weggelegd voor avontuurlijke wandelliefhebbers. Ben jij de padvinder die we zoeken?

Met steun van de Provincie Oost-Vlaanderen en Regionaal Landschap Schelde-Durme wil de gemeente Wichelen haar trage wegen opwaarderen. Eerder werden al de trage wegen van Wichelen en Schellebelle onder de loep genomen. Nu is het laatste deelgebied aan zet: Serskamp.

Ook  Serskamp heeft veel wegjes en paden voor traag, niet-gemotoriseerd verkeer en voor landbouwverkeer: veldwegels, kerkwegels, bospaden, doorsteekjes in wijken, …  Ze bieden een veilige en soms kortere route naar werk, school of buurtwinkel en zijn een goed alternatief voor onze steeds drukkere verkeerswegen. Trage wegen  zijn ook mooie wegen voor een ontspannende wandeling of fietstocht in de buurt. 

Helaas hebben niet alle wegjes de tand des tijds even goed doorstaan. Om een duidelijk beeld te krijgen van hoe het gesteld is met de wegjes in Serskamp, moeten we alle trage wegen hier inventariseren. Deze eerste stap in het herstelplan is een enorme onderneming! Daarbij doen we graag een beroep doen op jouw enthousiasme en streekkennis.

Hou je van wandelen en ben je benieuwd om ook de weinig betreden plekjes te leren kennen? Kom dan zeker naar de infoavond op 2 april 2019! Die start om 20 uur in de refter van de gemeenteschool Serskamp, afdeling Rozelaar (Schoolstraat 4). Je krijgt er alle informatie die je nodig hebt om deze missie tot een goed einde te brengen. 

Omdat deze inventarisatie in Wichelen voor het eerst gebeurt met de Trage Wegen App, voorzien we speciaal voor alle kandidaat-padvinders een gezamenlijke terreinuitstap op zaterdag 6 april 2019 van 9.30 uur tot 12 uur. We vertrekken aan Café Eendracht (Dorpstraat 48) en onthullen onderweg de beste tips & tricks! Zie je werken met de App niet zitten? Geen nood, we zoeken samen een oplossing!

Inschrijven is niet nodig, iedereen is van harte welkom. Tot dan?

Info:

Lies Vervaet,  lies@rlsd.be of 09 210 90 54

www.rlsd.be > wat > recreatie > trage wegen