Scheldehappening

De Scheldehappening op paasmaandag 1 april was opnieuw een groot succes

De Rondvaarten kwamen als een diesel op gang. Net zoals op de andere locaties had ook Schellebelle in de voormiddag te lijden onder de koude weersomstandigheden. Wel droog en zonnig maar er waaide een ijzige wind. Naarmate de dag vorderde kwam de volkstoeloop er toch. Uiteindelijk hebben  660 mensen genoten van een rondvaart tussen Schellebelle en Uitbergen.

Hoewel het  “geen fietsweer” was, kon de de begeleide Floraliën-fietstocht wel rekenen op 30 deelnemers, 8 ervan sloten aan in Schellebelle. De begeleide gruttowandelingen van Natuurpunt in de Kalkense Meersen kenden succes met 160 wandelaars. Ook de grutto’s zelf waren op de afspraak, alsook mooie waarnemingen van buizerds, torenvalken, verschillende soorten eenden, ganzen en zangvogels. 

Qua bedrijvigheid langs de kaai was Schellebelle alweer de topper van de Scheldehappening en een voorbeeld voor alle andere locaties. Naast de aanwezigheid van Natuurpunt, de VMM en de gemeentelijke BIB met zijn boekenverkoop bood de gemeente Wichelen, net zoals voorgaande edities de lokale verenigingen een stand aan op de Scheldehappening en daar werd gretig gebruik van gemaakt. ’t Zoete Mondje uit Serskamp met streekproducten, cava en wijn. Een wafelenbak ten voordele van het kinderkankerfonds, snoepzakken ten voordele van Ziekenzorg, kennismaken met en proeven van de creatieve workshops van Femma, ovenkoeken van de Landelijke Gilde, mattetaarten van Welzijnschakels enz… Ook op het nabijgelegen dorpsplein was er animatie voor de kinderen met een springkasteel en een verklede steltenloper. Het was aangenaam vertoeven op en rond de kaai.