Dinsdag 10/10/2017 mogelijk geen PMD- en papierinzameling

 

Mogelijk geen PMD- en papierinzameling in regio Dendermonde-Wetteren

Ten gevolge van de nationale staking bestaat de mogelijkheid dat Verko een aantal ophaalrondes zal moeten schrappen op dinsdag 10 oktober. Vermoedelijk zal een deel van de ophalers en chauffeurs deelnemen aan de staking, waardoor er niet genoeg personeel beschikbaar is om alle rondes te kunnen verzekeren.

Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, worden indien nodig enkel de ophaalrondes getroffen voor papier en karton en voor PMD, twee afvalfracties die niet snel bederven. Concreet gaat het over de rondes in Dendermonde (en deelgemeenten), Hamme, Melle en Wichelen voor PMD. Wat papier en karton betreft, is de ophaling onzeker in Berlare en Wetteren. Voor de geplande inzamelrondes voor huisvuil en GFT worden geen problemen verwacht.

Indien afval is blijven staan, verzoeken wij vriendelijk om het niet-opgehaalde PMD en papier en karton aan de straatzijde te verwijderen en opnieuw aan te bieden bij de eerstvolgende ophaalronde. Wie zijn afval buiten laat staan, riskeert volgens het politiereglement een boete voor sluikstorten.