Wedstrijd : Creëer zelf een B(l)oeiend Hoekje

Hou je van bloemen en heb je groene vingers? Dan is dit het moment om deel te nemen aan deze wedstrijd. De bedoeling is om als groep, samen met vrienden of buren, verenigingen, scholen, klassen of zorgcentra een “B(l)oeiend Hoekje” (parklet of stukje openbaar domein) uit te werken en te onderhouden. Bij de uitwerking worden er zitplaatsen voorzien voor min. 2 personen en wordt gewerkt met min. 1m² bloeiende planten. Voorbijgangers of bezoekers kunnen deze plek dan bewonderen en er ook een rustpauze nemen. Met deze wedstijd hopen we op een leuke manier op meer bloemen in het straatbeeld.

Uiteraard helpen we graag een handje bij de opstart. U ontvangt een startpakket bestaande uit een aankoopbon van 30 euro bij een lokale teler (of 60 euro vanaf 3 m²), 4 zakken potgrond, recuphout en een brochure met tips en een stappenplan om een zitbankje met 2 bloembakken te maken.

Uw creatie is klaar tegen 25 mei 2017 en wordt onderhouden tot 15 oktober 2017. Een externe jury zal meermaals uw creatie komen bewonderen en jureren op plantkeuze, kleurencombinatie, originaliteit en onderhoud. Het mooiste hoekje wordt op de prijsuitreiking in september beloond met een geschenkbon t.w.v. 250 euro.

Inschrijven kan tot en met 15 maart 2017 en dit via www.pcsierteelt.be/bloeiendhoekje. De deelname is gratis. Succes met de deelname en we kijken alvast uit naar jullie creatie.