Actieweek controle correcte affichering huurprijs

Sinds 2007 is het verplicht om, als een woning/appartement/studio te huur staat, een aantal zaken concreet te vermelden in de advertentie/raamaffiche. Het gaat om de maandelijkse huurprijs, gemeenschappelijke kosten en EPC (EnergiePrestatieCertificaat). Deze maatregel is bedoeld om discriminatie op de private huurmarkt tegen te gaan.

Vanuit Woonplus (Laarne,WetterenWichelen) zien we nu al steekproefgewijs toe op deze regel. De laatste week van april 2019 plannen we echter zeer gerichte controles op het grondgebied.

Het politiereglement voorziet in een Gemeentelijke Administratieve Sanctie (GAS-boete) voor het niet correct of onvolledig afficheren van de huurprijs. De boete bedraagt 100 euro. Ook het Vlaams energie Agentschap controleert op het hebben van een geldig EPC – boetes hieraan verbonden schommelen van 500 tot 5000 euro.

Als je vragen hebt over de toepassing van het reglement of je wil een gratis raamaffiche te huur kan je steeds terecht aan het woonloket Wichelen – Anne Roos 052 43 24 19 – woondienst@wichelen.be