Gezelschapsspellenavond XXL

Wanneer

  • woensdag 7 augustus 2024 van 14:00 tot 23:00 uur
  • woensdag 21 augustus 2024 van 14:00 tot 23:00 uur

Locatie

Brasserie Rubbens
Bohemen 101 , 9260 Wichelen
Wie is welkom?

Iedereen die interesse heeft in moderne bordspellen (denk dus niet aan monopoly en mens erger je niet) is welkom. We richten ons niet op kinderen en verwachten dus dat mensen jonger dan 14 vergezeld zijn van een volwassene.

Hoe kan ik deelnemen?

We hebben geen lidkaarten of inkomprijzen, wel wordt verwacht dat je, als je drinkt (en eventueel eet), consumeert van de brasserie (we leggen je wel uit hoe dat werkt). Je komt dus gewoon eens langs en speelt mee. Vooraf “aanwezig” klikken bij een facebookevent is handig voor ons om te weten. Vooral als je alleen komt en niet bij het aanvangsuur is het een goed idee dit vooraf te melden zodat je meteen kan meedoen. Je kan ons ook altijd bereiken via deslimmezetters@gmail.com mocht je vragen hebben. We bijten niet !

Wat als ik niemand van de club ken?

Dat komt wel. We begrijpen dat de stap dan wat groter kan zijn, zeker als je alleen wil langs komen, maar laat je niet ontmoedigen. Onze club telt heel wat sympathieke mensen die niemand kenden als ze voor het eerst langskwamen.

Moet ik dan al die spellen kennen?

Weinig mensen lezen graag regels. Wij wel. Je mag er dus op rekenen dat er steeds iemand beschikbaar is om een spel uit te leggen. Vaak speelt de uitlegger/uitlegster ook mee of blijft hij/zij in de buurt voor vragen. Bij heel wat spellen ben je al na enkele minuten aan het spelen.

Spelen jullie alleen ingewikkelde spellen?

Nee. Variatie is het codewoord: 10 minuten of 3 uur, eenvoudig of ingewikkeld, coöperatief of competitief, eurogames of spellen met miniatuurtjes en dobbelstenen, deductiespellen of spellen met een vleugje behendigheid,… Het kan allemaal.

Wie beslist wat er gespeeld wordt?

Bij het begin van een avond overleggen we wie zin heeft in welk type spel. Wees eerlijk als je iets niet ziet zitten, maar stel je natuurlijk enigszins flexibel op. Soms stellen mensen in het event al voor wat ze zullen spelen (met spelersaantal en verwachte speelduur) en kunnen mensen reageren om een plaatsje aan die tafel te bespreken.

Zijn er afspraken waar ik me moet aan houden?

We verwachten uiteraard dat iedereen respectvol omgaat met de locatie en het materiaal. Ook respect voor alle medespelers is essentieel. De ervaring leert dat dit zelden of nooit problemen oplevert en dat spellenliefhebbers vriendelijke en open mensen zijn.

Kan ik suggesties doen?

Zeker. Aangezien onze collecties vaak uit honderden spellen bestaan, is het onmogelijk om altijd alles mee te nemen. Als je dus iets tof vond en opnieuw wil spelen, zeg het gerust. Ook vage oproepen als “Iets luchtigs (max 5 minuten uitleg) dat met veel volk werkt.” of “Iets met het thema Romeinen” kunnen. Vermoedelijk vind je wel medespelers voor je suggestie.
Hou er wel rekening mee dat niet altijd iedereen aanwezig is, dus we kunnen een spel nooit garanderen (maar kunnen wel op tijd laten weten dat iets er niet is)

Organisatie

De Slimme Zet
Bohemen 101 , 9260 Wichelen

Leeftijd

vanaf 18
Naar top