Aangepaste dienstverlening Verko op 16 en 17 juni 2021

Om de warmte te trotseren, start onze ophaaldienst op woensdag 16 juni en donderdag 17 juni om 6 uur ’s ochtends. Dit betekent dat het afval een uur vroeger buiten moet. De zak of container de avond voorheen op de stoep plaatsen, kan uiteraard ook.


De komende dagen blijft het kwik stijgen. Dat is leuk, maar niet voor fysieke arbeid. Daarom heeft de directie van Verko in onderling overleg met de ophaaldienst besloten om het startuur op woensdag 16 juni en donderdag 17 juni 2021 een uur te vervroegen.

Het afval wordt dan vanaf 6 uur in plaats van 7 uur opgehaald. Zakken, GFT-containers en dozen met oud papier dienen al om 6 uur buiten te staan. Wie niet vroeg uit de veren wil, plaatst het afval best de avond voorheen buiten. In Berlare, Buggenhout, Hamme, Laarne, Lebbeke, Melle en Wichelen kan dit vanaf 20 uur. In Dendermonde en Wetteren mag dit vanaf 18 uur.


Peter De Leeuw, directeur Verko: “We raden onze inwoners aan om tot en met september het afval steeds om 6 uur buiten te zetten. Als we wegens de warmte beslissen om de dienstverlening aan te passen, dan riskeer je niet om te laat zijn.”