Digitaal aanmeldingssysteem scholen Wichelen

In onze gemeente werken alle kleuter- en lagere scholen vanaf dit jaar met een digitaal centraal aanmeldingssysteem. Dat betekent dat je via een website doorgeeft in welke scholen je jouw kind het liefst wil inschrijven. Zo krijgt elk kind een gelijke kans om naar de school van zijn keuze te gaan. Als er in een school niet genoeg vrije plaatsen zijn, wordt op een objectieve en wettelijke manier een rangorde bepaald.

Is je kind geboren in 2021 en start het met school in het schooljaar 2023-2024 of 2024-2025 (voor kinderen geboren eind 2021) of is je kind al ingeschreven, maar kies je vanaf volgend schooljaar een andere school? Of zit je kind in een kleuterschool die geen lagere school afdeling heeft? Dan zal je je kind moeten aanmelden.

Al een broertje of zusje op school? Het systeem geeft jou voorrang, maar je zal je kind ook moeten aanmelden.

Derdejaarskleuters uit ’t Belleken die wensen door te stromen naar het eerste leerjaar in De Belhamel of een andere afdeling van GIBO Wichelen hoeven echter niet aan te melden omdat ze binnen dezelfde school blijven.

Je kunt je kind tussen 28 februari 2023 (vanaf 12 uur) en 21 maart 2023 (tot 19 uur) aanmelden door te surfen naar: https://laarne-wetteren-wichelen.aanmelden.in. Haasten is niet nodig. Het tijdstip van aanmelden speelt geen rol zolang je kind maar binnen deze periode aangemeld is.

Na 21 maart (19 uur) kan je niet meer aanmelden. Dan kan je je kind pas inschrijven in de vrije inschrijvingsperiode (na 23 mei) op een school waar nog plaats is. Je kind tijdig aanmelden is dus zeker aangeraden.

Je zal uiterlijk tegen 21 april 2023 een bericht ontvangen met de toegewezen school, daarna kan je je kind inschrijven op die school tussen 24 april 2023 en 15 mei 2023.

 

Voor meer info of vragen kun je terecht op www.huisvanhetkindlww.be/basisonderwijs, op het nummer 0474 56 67 18 of mailen naar naarschool@huisvanhetkindlww.be.