Einderjaarsvuurwerk: hou het veilig!

De eindejaarsperiode komt weer in zicht. Het is traditioneel een seizoen waarin veel sfeer wordt geschapen bij een knetterend haardvuur, met stijlvol aangeklede kerstbomen en flakkerende lichtjes.

Denk je eraan om de overgang van oud naar nieuw te vieren met vuurwerk? Dat mag enkel vanaf 23.30 uur op 31 december tot 1 januari om 1 uur. De vuurwerkmakers dienen de nodige omzichtigheid aan de dag te leggen om schade aan personen en goederen te voorkomen en ze zijn ook aansprakelijk voor elke schade die rechtstreeks of onrechtstreeks aan het vuurwerk te wijten is. Praktisch gezien doe je er goed aan om je buren op de hoogte te brengen dat je vuurwerk zult afsteken, zodat zij hun (huis)dieren kunnen beschermen. Er bestaat bovendien geluidsarm vuurwerk dat veel dierenleed kan voorkomen! Elk jaar sterven dieren aan de gevolgen van het vuurwerk of ze breken uit en veroorzaken ongewild schade of ongevallen.

Je vindt een hoop tips en tricks op https://www.knallerbeste.be/ om alles veilig te laten verlopen.

Wensballonnen oplaten is sinds 27 mei 2019 verboden over het gehele Vlaamse grondgebied en is dus ook in Wichelen niet toegelaten.

Alvast een veilig en gezellig eindejaar gewenst!