FLUO tijdens de donkere dagen

Tijdens de donkere maanden in de herfst en de winter zijn de dagen kort en is het vaak nog donker als je kind naar school vertrekt. Een goede zichtbaarheid in het verkeer door het gebruik van fietsverlichting en fluorescerend materiaal is dan van cruciaal belang om veilig naar school te fietsen.

Sensibiliseer je kind om de fietsverlichting ook daadwerkelijk te gebruiken zodra het nodig is. Ook het dragen van een fluohesje of het gebruik van wielspaakreflectoren valt op in het verkeer en vermindert het risico op ongevallen.

Onder het motto ‘samen sterk in verkeersveiligheid’ heeft de lokale politie Wetteren / Laarne / Wichelen voor de herfstvakantie fluo-materiaal cadeau gegeven : dit jaar zijn 553 fluohesjes uitgedeeld aan de leerlingen van het eerste leerjaar en 495 sets wielspaakreflectoren aan het vierde leerjaar.

Een leuk cadeautje maar vooral nuttig om te gebruiken tijdens de donkere maanden.

Na de verdeling van het fluo-materiaal worden in de komende weken en maanden extra verkeerscontroles uitgevoerd door de politie in het bijzonder om toe te zien op het gebruik van de fietsverlichting.