FOD Justitie zoekt medewerkers voor nieuwe gevangenis Dendermonde

Voor de gloednieuwe gevangenis in Dendermonde zoekt de FOD Justitie verschillende medewerkers.

Begin maart zijn de selecties gestart bij Selor, het rekruteringsbureau van de federale overheid.

Moderne inrichting
De bouw van deze nieuwe inrichting, die 444 gedetineerden zal huisvesten, zorgt voor een boeiende tewerkstelling in eigen regio. De FOD Justitie zoekt ‘penitentiair bewakingsassistenten’, maar ook zorgpersoneel en administratieve medewerkers.

Een boeiende job
Als je werkt in de gevangenis begeleid je gedetineerden met respect. Je helpt mee met de organisatie van hun dagelijkse leven in de gevangenis en je zorgt voor ieders veiligheid. 99 % van de gedetineerden komt ooit weer vrij. Je werkt mee aan een geslaagde re-integratie en dus een veiligere samenleving. Je bent integer, respectvol en sociaalvaardig. Je werkt vooral met je mensenkennis, veel meer dan met sleutels. Collegialiteit staat centraal en je krijgt regelmatig opleidingen en bijscholing.

Solliciteren
Om deel te nemen aan de selecties bij Selor, heb je minstens een diploma secundair onderwijs (of een getuigschrift van het zesde jaar beroepsonderwijs). De selectie bestaat uit een pc-test en een interview.  Wie in het verleden al slaagde voor de pc-test, wordt onmiddellijk uitgenodigd voor het interview.

Solliciteer vanaf maart op Selor.be
Meer info over deze boeiende job lees je op werkenbijjustitie.be.