GIRAFF gespot?

Update: wegens ziekte is de samenkomst van woensdag 8 juni verplaatst naar 15 juni 2022. Het bericht hieronder werd reeds aangepast!

Stel je even voor: je stapt je huis uit om een paar boodschappen in de buurtwinkel te gaan doen. Je ziet een buur een boekje lezen op een bank in het parkje vlakbij. Je slaat een babbeltje en zwaait tussendoor naar een andere buur die voorbij fietst. Wat verderop zijn kinderen aan het spelen. Je doet je boodschappen en stapt terug naar huis. Al die tijd heb je amper een auto gezien of gehoord.

Te mooi om waar te zijn? We denken van niet. Met de campagne GIRAFF daagt beweging.net, met ondersteuning van gemeente Wichelen, bewoners, verenigingen en gebruikers van de buurt Bellekouter uit om hun omgeving anders te bekijken. Om te dromen van een echte leefbuurt, die klaar is voor morgen en overmorgen.

Vanaf juni krijgen de bewoners en gebruikers van de (ruime) buurt Bellekouter* de kans om hun buurt in kaart te brengen en samen te verbeelden hoe het eventueel anders kan: groener, socialer, gezonder en duurzamer. Het eerste hoofdstuk in dit verhaal is de organisatie van verschillende participatiemomenten. Dus zie je een Giraff opduiken in het straatbeeld, aarzel dan niet en grijp je kans om gebogen over een kaart van de buurt jouw mening of droom mee te geven.

Op woensdag 15 juni kan je Giraff vinden op het pleintje tussen de Lindenlaan en Kloosterland. Vanaf 15 uur tot 17 uur en ‘s avonds van 18.30 uur ben je meer dan welkom met je ideeën, opmerkingen, voorstellen,… voor jouw ideale buurt.  Later trekt de Giraff verder door de buurt. Op dinsdag 14 juni zal hij te vinden zijn in de Hekkergemstraat (van 16 tot 18 uur, buurt van school) en op zaterdag 18 juni in de Stationsstraat (vanaf 10 uur).
Hopelijk zien we je daar! Natuurlijk mag je tijdens alle momenten langskomen, maar één moment volstaat. De info en vragen die we stellen zijn steeds dezelfde.

Met de info die we tijdens deze Giraff-momenten verzamelen, gaan we tijdens de zomervakantie aan de slag. Midden september zal de Giraff opnieuw verschijnen in de buurt en je opnieuw uitnodigen om voort te werken aan de nieuwe buurt. Maar dat is voor later.

Wil je meer doen dan je mening en ideeën delen? Heb je voeling met de buurt en/of interesse voor thema’s zoals ruimtelijke ordening, mobiliteit, duurzaamheid..... Of wil je gewoon af en toe een helpende hand toesteken? Graag. We zoeken nog enkele inwoners van Wichelen om mee de teugels van de Giraff vast te houden. Neem even contact op met Tom Van Lierde (tom.vanlierde@beweging.net) om te bekijken wat mogelijk is.