Heraanleg Hoogstraat/Wettersestraat en Margote (N416)

Heraanleg gewestweg N416

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op dinsdag 16 maart met heraanleg van de weg in de Hoogstraat/Wettersestraat/Margote (N416) in Wichelen. De betonstraatstenen worden vervangen in asfalt. Dat is veiliger en comfortabeler voor de weggebruikers. De werken duren ongeveer 2,5 maand en zullen in drie fasen aangepakt worden om de hinder te beperken.

Nieuw wegdek in asfalt
De aannemer vernieuwt het deel van de Hoogstraat/Wettersestraat (N416) van het kruispunt met de Trompstraat tot aan het kruispunt met de Hekkergemstraat in Wichelen. De betonstraatstenen verkeren in slechte staat en worden vervangen door asfalt. De opbraak van de betonstraatstenen start op 16 maart en duurt tot eind mei.


Drie fasen :


Van dinsdag 16 maart tot 2 april werkt de aannemer vanaf het kruispunt met de Hekkergemstraat tot aan het kruispunt met Stationsstraat. Het verkeer richting Dendermonde rijdt om via de Rijckerstraat, Ertbrug, de Spoorwegstraat, de Pijpoelstraat, de Hoekstraat en de Oostakkerstraat. Het verkeer richting Wetteren rijdt om via de Stationsstraat, Ertbrug en de Ertbrugstraat.


Van 12 april tot eind april wordt er gewerkt op de gewestweg tussen het kruispunt met de Stationsstraat tot en met het kruispunt met de Trompstraat. Het verkeer rijdt in beide richtingen om via de Bruinbekestraat, de Oostakkerstraat, de Hoekstraat, de Hekkergemstraat.

Van eind april tot eind mei loopt de werfzone van het kruispunt met Margote (N416) tot en met het kruispunt met de Kerkbaan. Het verkeer rijdt om in beide richtingen via de Ledebaan (N442), Elsburg, Bogaert, de Bohemenhoek.

De fietsers (met de fiets aan de hand) en voetgangers kunnen tijdens de volledige duur van de werken langs de werfzone passeren.

Meer info en alle omleidingsplannen over deze werken op www.wegenwerken.be/Wichelen