Infoavond Regionaal Landschap Schelde Durme: 'De bever als buur'

De bever, het grootste knaagdier van Europa, is sinds kort ook gespot in onze regio. Welke gewoonten heeft dit dier en wat kan je doen om eventuele schade te voorkomen of op te lossen? Je verneemt het tijdens een gratis infoavond op dinsdag 12 november 2019 in zaal ’t Sestich (boven de bibliotheek), Kerkstraat 111 in Dendermonde.  

Goed om te weten

Na een lange afwezigheid in Vlaanderen zit de beverpopulatie sinds 2000 terug in de lift. In onze regio leeft de bever vooral in de valleien van grotere rivieren zoals Schelde, Durme en Dender, al toont hij zich zo nu en dan ook in kleinere beekvalleitjes. De bever zit graag op z’n gemak en verkiest daarom vrij afgelegen en rustige (natuur)gebieden. Duikt hij toch op in de buurt van bewoonde zones of landbouwgebied, dan is het goed om te weten hoe je eventuele euvels rond afwatering, bomen en landbouwgewassen kan voorkomen of waar je ze kan melden.

Praktisch

Tijdens de infoavond belichten experten van de Universiteit Antwerpen, het Agentschap voor Natuur en Bos en de stad Dendermonde elk aspect van (samenleven met) de bever. Je krijgt ook de kans om vragen te stellen. Regionaal Landschap Schelde-Durme organiseert deze infoavond samen met de steden Aalst en Dendermonde, Natuurpunt Aalst en polders Beneden Dender, Vlassenbroek en Schelde Durme Oost. De avond start om 20 uur in zaal ’t Sestich (boven de bibliotheek), Kerkstraat 111 in Dendermonde. Omstreeks 22 uur sluiten we af met een drankje. Deelnemen is gratis en inschrijven is niet nodig.

Info: Robbert Schepers, robbert@rlsd.be of 09 210 90 57.