Lid kookploeg chirokamp Serskamp Covid-besmet

Chiro Serskamp Hadewijch uit Serskamp heeft ons gemeentebestuur op de hoogte gebracht van een COVID19 besmetting tijdens hun zomerkamp in Tielt-Winge. Het gaat om een lid van de kookploeg, die deel uitmaakt van de bubbel -12 jaar. De betrokkene is onmiddellijk naar huis vertrokken. De betrokken ouders halen hun kinderen nog deze voormiddag op. De deelnemers uit deze bubbel moeten zo snel mogelijk getest worden, daarvoor neemt neemt elk gezin contact op met zijn eigen huisarts. De kinderen moeten in quarantaine, ook binnen het gezin mag er dus geen dicht contact zijn. Aangezien dit niet steeds mogelijk is, wordt aan gezinnen aanbevolen om voorzichtig te zijn en eventueel te overwegen om met het gehele gezin in thuisisolatie te blijven tot het definitieve resultaat van de test van het kind bekend is. (Negatieve test geeft hier geen opheffing van de quarantaine, tweede test na 9 dagen geeft definitieve resultaat.)

Het is voor iedereen bijzonder jammer dat een kamp waar elke deelnemer maanden naar uitgekeken heeft, zo vroeg moet worden afgebroken. Wat het hoogtepunt van een toch al vreemd werkjaar moest worden, komt al na twee dagen tot een einde.
Wij danken de Chiro daarom voor hun verantwoordelijkheidszin en voor het nauwgezet volgen van de voorschriften. Ook de ouders danken wij voor hun burgerzin en vertrouwen erop dat ze voorzichtig omspringen met de maatregelen om zo een verdere besmetting in ons dorp tegen te gaan. #warmwichelen