Oproep voor Oekraïense tolk binnen regio Scheldekracht

Tal van gezinnen bieden opvangplaatsen aan voor mensen die op de vlucht zijn voor de oorlog in Oekraïne. Er komt heel wat kijken bij het opvangen van ontheemden – zowel voor de gastgezinnen als voor het OCMW. Een groot struikelblok op heden is de taalbarrière. Om zo vlot mogelijk te communiceren met deze mensen, zijn de gemeenten en OCMW’s van regio Scheldekracht op zoek naar vrijwilligers die de Oekraïense of Russische voertaal machtig zijn en bovendien willen ondersteunen als tolk.

Regio Scheldekracht betreft de gemeenten Destelbergen, Laarne, Lochristi, Melle, Merelbeke, Wachtebeke, Wetteren en Wichelen. Zij doen een warme oproep aan de mensen die deze voertalen spreken, om zich aan te bieden als vrijwillige tolk. Hiervoor wordt een vrijwilligersvergoeding voorzien. Het is niet nodig om als tolk een opleiding te hebben doorlopen. Enthousiasme en motivatie om een steentje bij te dragen is meer dan voldoende!

Wie bereid is om te tolken, kan volgend Forms-document invullen met zijn/haar gegevens: https://forms.office.com/r/b54MWiSwVX.

Deze personen zullen nadien gecontacteerd worden voor een kennismakingsgesprek.