Update Corona-Crisis WZH Molenkouter 03/04

Terwijl in en rond ons huis alle voorbereidingen getroffen worden voor het splitsen van de afdelingen, hebben we gisteren en vanmorgen opnieuw afscheid moeten nemen van 2 bewoners: 1 bewoonster overleed in de unit en 1 bewoonster op de beschermde afdeling. Hoezeer we hen ook omringen met intensieve zorgen, sommige bewoners zijn niet sterk genoeg om dagenlang tegen het virus te strijden. Onze gedachten gaan naar alle getroffen families.

Het testen ...van bewoners en medewerkers gaat onverminderd verder. Om de beschermde afdeling Suikerstraat optimaal te kunnen splitsen werden daar de beschikbare testen ingezet. En de tests bewijzen hun nut: van de nieuwe tests waren 4 bewoners positief en 10 negatief. Daarnaast was er ook 1 collega positief en 14 negatief. De komende dagen blijven we testen. Er verblijven nog steeds 17 bewoners op de unit en 1 in het ziekenhuis. We hopen op een spoedig herstel voor de bewoners en collega’s.

Vandaag krijgen alle medewerkers de nieuwe richtlijnen rond het splitsen van de afdelingen en het doorknippen van de looplijnen. Ook al is het virus hardnekkig, we doen al het mogelijke om de situatie te stabiliseren. Er komen ook steeds meer aanbiedingen binnen van zorgverleners die graag willen ondersteunen. Ze betekenen een welgekomen ondersteuning voor onze collega’s.

Zorg goed voor jezelf en elkaar en hou je strikt aan de richtlijnen.