Update corona-crisis WZH Molenkouter 07/04

Gisteren hebben we opnieuw afscheid genomen van één van onze bewoners van de beschermde afdeling Suikerstraat. Vannacht overleed een andere bewoner in de unit. We leven enorm mee met de familie en wensen hen veel sterkte toe.

De situatie begint zwaar door te wegen voor het personeel. Vanaf morgen worden zij op een actieve manier psychologisch ondersteund, zowel in team als individueel in de vorm van wandelgesprekken.

...

Onze strijd gaat inmiddels onverminderd verder. De bewegingslijnen werden in ons huis totaal hertekend en tot een absoluut minimum herleid.

Op de beschermde afdeling zijn inmiddels alle 34 bewoners getest en zijn er 7 positief bevonden. Dit brengt het totaal op 30 positief geteste bewoners in het woonzorghuis. De positief geteste bewoners van de beschermde afdeling zullen op een aparte unit in hun vertrouwde omgeving van de Suikerstraat verzorgd worden.

Het virus treft ons heel hard, maar we geven niet op. Vanuit het Agentschap Zorg en Gezondheid werd ons gisteren meegedeeld dat we deze week alle bewoners en medewerkers kunnen testen. Dit zal ons de kans geven om de mate van verspreiding van het virus in kaart te brengen, ook bij personen die tot nu toe geen symptomen vertoonden.

We leren elke dag bij en strijden verder, dag en nacht.

Zorg goed voor jezelf en elkaar en hou je strikt aan de richtlijnen!