Update Corona-Virus WZH Molenkouter

In ons woonzorghuis Molenkouter in Wichelen werden momenteel drie bewoners positief getest op het Coronavirus. Zij verblijven alle drie in het ziekenhuis, hun toestand is stabiel en ze worden van zeer nabij opgevolgd en gecontroleerd. Ook 1 personeelslid testte positief.

De veiligheidsmaatregelen van Zorg en Gezondheid worden in ons woonzorghuis zeer strikt opgevolgd en door al onze medewerkers gerespecteerd. Wij doen er dan ook alles aan om de uitdagingen waar we allen voor... staan het hoofd te bieden.

We begrijpen dat veel mensen, zeker de familieleden ongerust zijn. We communiceren open en eerlijk, zoveel we kunnen met hen. In ons huis is de sfeer sereen en zijn de bewoners begripvol. Onze collega’s blijven hen dag en nacht omringen met de warmste zorgen.

Om de piek van besmettingen af te vlakken, richten we twee ruimtes in waar bewoners die terugkeren van het ziekenhuis of bewoners die symptomen vertonen tijdelijk worden opgevangen tot ze volledig genezen zijn. Voor hen staat een aparte equipe van zorgverleners klaar.

Bij deze wensen we een warme oproep te lanceren aan alle burgers om respectvol te communiceren en geen onnodige paniek te veroorzaken. Deel ook enkel de officiële berichtgeving vanuit de gemeente of het woonzorghuis!

Onze collega’s van de thuiszorgdienst werden ondertussen ingeschakeld in alternatieve dienstverlening zoals een belteam en ondersteuning in het woonzorghuis.

Voor wie onze bewoners en onze collega’s een hart onder de riem wil steken zijn alle brieven, kaartjes, tekeningen, … warm welkom in onze brievenbus aan de ingang van het woonzorghuis.

Draag zorg voor jezelf en elkaar en hou je strikt aan de richtlijnen! ❤️