Update Corona-Virus WZH Molenkouter 24/04

In de voorbije updates waren we voorzichtig hoopvol, vandaag durven we te stellen dat we op goeie weg zijn … en dat is niet enkel een gevoel, de cijfers bewijzen het ook!

Eergisteren werd als steekproef 1 volledige afdeling getest nadat een medewerkster de dag voordien positief bleek. De aanwezige 12 bewoners en 14 medewerkers werden allen negatief getest. Op die manier trachten we bij elke nieuwe besmetting onmiddellijk de direc...te omgeving te screenen en proactief verdere verspreiding te vermijden.

De unit-werking wordt ondertussen gestaag afgebouwd. Er verblijven momenteel nog 10 bewoners, waarvan 2 in de recovery box als tussenstap naar hun vertrouwde kamer. Op de beschermde unit van de Suikerstraat wonen nog steeds 8 bewoners, 5 daarvan zijn officieel virusvrij maar we verkiezen om hen nog even in hun nieuwe vertrouwde omgeving te laten blijven. Stabiliteit in hun woonomgeving is voor hen in deze periode nog belangrijker dan ooit.

Ondertussen is de kine terug opgestart en zetten we de eerste voorzichtige stappen in het opnieuw samenbrengen van bewoners in kleine groepen op de beschermde afdeling. Dat zorgt voor blij weerzien en mooie momenten … lichtpuntjes voor onze bewoners en collega’s na een heel moeilijke periode.

Tegen het licht van deze positieve evolutie staat dat er gisteren opnieuw een bewoonster overleed in de unit. Ook al zien we dit vaak wat aankomen, het went nooit. Niet veel later kregen we bericht van het ziekenhuis dat ook daar een bewoonster van ons overleden was, niet COVID gerelateerd. We wensen beide families veel sterkte.

Net zoals de rest van het land, beginnen we stilaan te dromen van de afbouw van alle maatregelen. We blijven echter uiterst voorzichtig en zetten geen enkele stap te snel. Het virus blijft een realiteit, waar we nog lang mee zullen geconfronteerd worden. Samen met alle betrokkenen bouwen we aan een toekomstplan voor de komende maanden waarbij er weloverwogen evenwicht is tussen veiligheid enerzijds en heel veel liefde voor onze bewoners en collega’s anderzijds.

Zorg voor jezelf en elkaar en hou je nog steeds strikt aan de richtlijnen