Update maatregelen Coronavirus

Op woensdagavond 11 maart 2020 ontving het lokaal bestuur Wichelen van de gouverneur het politiebesluit "Maatregelen corona". Er worden extra maatregelen genomen en richtlijnen aan de bevolking gegeven om de verspreiding van het coronavirus te vertragen.

Alle activiteiten of evenementen vanaf 1.000 personen die doorgaan binnen worden verboden door het politiebesluit. Aan organisatoren van activiteiten met minder deelnemers of organisatoren van evenementen die buiten doorgaan, raden we aan om te evalueren of het evenement kan doorgaan of best wordt afgelast of uitgesteld. Die evaluatie gebeurt best op basis van de 7 criteria uit het politiebesluit dat je onderaan dit bericht vindt. Het gaat onder meer om het leeftijdsverschil tussen deelnemers, langdurig contact, activiteiten binnenshuis, ….

We raden iedereen in de gekende risicogroepen af om aan publieke evenementen deel te nemen. De gekende risicogroepen zijn personen ouder dan 65 jaar, kinderen jongeren dan 6 maand, zwangere vrouwen, personen met een hart-, long- of nieraandoening en personen met een verzwakt immuniteitssysteem.

Het lokaal bestuur plant op donderdag 12 maart 2020 een overleg met de organisatoren van de geplande evenementen in maart en zal zich ook beraden over de eigen activiteiten. Meer informatie volgt steeds via onze website en onze facebookpagina.

De eerder gecommuniceerde richtlijnen blijven nog steeds van kracht: was goed je handen, probeer je gezicht te bedekken bij niezen en hoesten en gebruik steeds wegwerpbare zakdoekjes. 

Als we samen deze aanbevelingen van overheden en experten goed opvolgen kunnen we allemaal ons steentje bijdragen. Het is nu onze gezamenlijke plicht om verdere besmetting te voorkomen, zeker bij de meest kwetsbaren. Ook mensen die zich gezond voelen of niet tot een risicogroep behoren, hebben een verantwoordelijkheid om te voorkomen dat mensen met een zwakkere gezondheid besmet raken.

Het lokaal bestuur volgt het nieuws en de aanbevelingen nauwgezet op en houdt jullie op de hoogte via onze website en onze facebookpagina.

Meer weten? 

Hou deze officiële website in de gaten www.info-coronavirus.be of neem contact op met het federale callcenter op 0800 14689 of via mail crisiscentrum@ibz.fgov.be.