Update Woonzorghuis Molenkouter 21/03/2020

De voorbije week gaven al onze medewerkers het beste van zichzelf om het hoofd te bieden aan deze ongekende situatie. Van de ene op de andere dag zag ons woonzorghuis er anders uit … geen passage meer van vrijwilligers en familieleden die een handje kwamen helpen, geen spelende kleinkinderen in de gang, geen bewoners in de leefruimte aan het keuvelen, verzorgenden met mondmaskers op bezoek.

Het was hollen van hier naar daar… elke nieuwe evolutie zorgde voor nieuwe richtlijnen… en elke communicatie was al achterhaald nog voor ze iedereen bereikt had. Toch staan we erop als organisatie om eerlijk en transparant te blijven communiceren, vandaar deze nieuwe update.

In totaal zijn er 8 bewoners positief getest op het Corona virus. Één bewoner overleed gisteren in het ziekenhuis. We leven als huis enorm mee met de familie. Er verblijft nog één bewoner in het ziekenhuis en 6 anderen wonen opnieuw in hun vertrouwde omgeving, weliswaar in een aparte unit, bij ons. Alle bewoners worden van zeer nabij opgevolgd en omringd met de warmste zorgen. 

We blijven jullie steun hard nodig hebben! Want naast onze bewoners, zijn we ook bezorgd om onze collega’s. Alle preventieve veiligheidsmaatregelen maken dat hun werk veel meer tijd in beslag neemt en ze ervaren een nieuw soort stress door de bezorgdheid om hun bewoners, hun eigen gezondheid en die van hun families. 

Om ons te helpen willen we twee dingen vragen: bel zo weinig mogelijk zelf naar het woonzorghuis. Wij bellen zelf drie keer in de week voor een update en bellen onmiddellijk de mantelzorger op als er iets wijzigt in de gezondheidstoestand van de bewoner. Maar vooral … blijf die warme aanmoedigingen voor onze collega’s en bewoners sturen … het geeft ze zoveel moed en kracht om te blijven vechten tegen dit virus. En wees gerust, blijven vechten zullen we … tot zolang het nodig is!

Zorg goed voor jezelf en elkaar en hou je strikt aan de richtlijnen!