Vaccinaties klaar in beeld met de verteltas

De Eerstelijnszone Scheldekracht wil alle informatie over de Corona-vaccinatie voor iedereen begrijpbaar maken. Met de verteltas 'Vaccinatie tegen het coronavirus, is dit iets voor mij?' wordt het volledige proces van vaccinatie zo eenvoudig mogelijk in beeld gebracht.

De verteltas bevat allerlei materialen om de vaccinatie helder uit te leggen. Van de uitnodiging tot de prik zelf. Ook is er een handleiding voorzien. Voor wie aan de slag wil met de verteltas, voorzien we een korte infosessie in uw vaccinatiecentrum. Zo maak je kennis met de materialen en kunnen we je tips meegeven voor het gebruik van de verteltas. 

Wil jij graag andere mensen informeren en motiveren om zich te laten vaccineren aan de hand van de verteltas? Schrijf je dan hier in voor de workshops. De eerstelijnszone Scheldekracht biedt dit materiaal en een bijhorende vorming gratis aan. 

Voor meer info kan je een mail sturen naar Gorik.Zelderloo@gezondplus.be.
De eerste infosessies gaan door op 31 mei (van 19 tot 21 uur) in het vaccinatiecentrum van Wetteren en op 1 juni (van 19 tot 21 uur) in het vaccinatiecentrum van Puyenbroeck.

Ken je sleutelfiguren uit diverse gemeenschappen of andere organisaties die werken met kwetsbare groepen? Stuur ons gerust de contactgegevens door zodat zij ook een uitnodiging ontvangen.