Word jij prikambassadeur ?

De vaccinaties tegen covid-19 zijn in volle gang, maar toch zijn er mensen die moeilijker te bereiken zijn en een duwtje in de rug nodig hebben. Jij kan helpen, door prikambassadeur te worden.

De belangrijkste taken als prikambassadeur zijn het informeren en sensibiliseren van de mensen rondom u over de covid-19-vaccinatie. Met correcte informatie en een goede babbel kunt u helpen om twijfels weg te werken. Voor heel wat problemen of drempels die mensen ervaren, zijn al oplossingen uitgewerkt. Als ambassadeur help je mensen de juiste weg naar deze oplossing te vinden.

Daarnaast is het belangrijk om de problemen of drempels die mensen ervaren te signaleren, zodat we de vaccinatiestrategie kunnen aanpassen waar nodig. Samen met onze ambassadeurs proberen we de kwetsbare doelgroepen en zones in kaart te brengen. Op die manier kunnen we passende acties opzetten voor die doelgroepen die mogelijks wat extra aandacht verdienen.

Om dit te realiseren krijgt de prikambassadeur een korte vorming. Deze duurt ongeveer 30 minuten. Na het volgen van de opleiding kan de ambassadeur terugvallen op een ‘hotline’ om vragen te beantwoorden of signalen door te geven die verdere opvolging vragen.

Voelt u zich geroepen om te helpen in elke doelgroep een hoge vaccinatiegraad te behalen? Vraag dan hier uw vorming aan voor 31 mei en word prikambassadeur!

Indien u meer informatie wenst, kunt u deze vinden op www.prikambassadeur.be