Zonnepanelen: Wat, Hoe en Waarom?

Sinds de vernietiging van het systeem van de terugdraaiende teller door het Grondwettelijk Hof op 14 januari 2021 hebben zowel burgers met zonnepanelen op hun woning,  als ook toekomstige eigenaars van zonnepanelen, verschillende vragen:

Wat als ik zonnepanelen heb en een digitale meter? Welke retroactieve investeringspremie mag ik verwachten? Wanneer stopt mijn digitale meter met terugdraaien? Wat met het prosumententarief? Welk type energiecontract sluit ik nu het beste af? Hoe ga ik nu het best om met mijn elektriciteitsverbruik? Kan ik het plaatsen van een digitale meter weigeren? Zijn zonnepanelen nog wel een slimme investering? Is het interessant om te investeren in een thuisbatterij? …

Omdat heel wat (toekomstige) eigenaars van zonnepanelen met vragen achterblijven organiseert Woonplus, in samenwerking met Fluvius, een digitale infosessie op dinsdag 27 april 2021 - 19u30 rond zonnepanelen en de digitale meter.

Deelname is volledig gratis! Inschrijven is echter wel noodzakelijk via woonplus-lww@laarne.be, 0470 88 07 76 of www.woonplus-lww.be. Enkele dagen voor het infomoment zal je een link ontvangen waarmee je kan deelnemen aan de infosessie.

Heb je zelf specifieke vragen rond dit onderwerp? Aarzel dan niet om deze mee te geven bij je inschrijving. Zo krijg je zeker een antwoord op je vraag doorheen de infosessie.