Uitleenvoorwaarden

Uitleenvoorwaarden

Je kan gratis lid worden van de bibliotheek. Als lid kan je gratis boeken, strips, grootletterboeken, tijdschriften, fundels, luisterboeken en dvd’s lenen. Je mag maximaal 20 materialen tegelijk lenen. Er staat geen maximum op het aantal per soort, met uitzondering van e-boeken. Voor e-boeken is het aantal beperkt tot 10 op maximaal één e-reader.

Verlengen van materialen

De leentermijn is standaard 4 weken.  De leentermijn kan maximaal tweemaal met 3 weken verlengd worden tot een maximum van 10 weken.

Verlengen kan op volgende manieren:

  • op mijn.bibliotheek.be.

  • via de telefoon op het nummer 09/ 366 30 74;

  • aan de balie in de bibliotheek; 

Wanneer een materiaal door iemand anders is gereserveerd, kan je de leentermijn niet verlengen. 

Voor bijzondere en/of tijdelijke collecties en tijdens vakantieperiodes kunnen er afwijkende leentermijnen of -leenvoorwaarden gelden. 

Te laat terugbrengen van materialen

Indien je een mailadres hebt opgegeven, ontvang je een aantal dagen voordat jouw leentermijn afloopt een herinneringsmail.

Breng je je materialen niet op tijd terug, betaal je per uitleendag dat de leentermijn overschreden is en per materiaal 0,20 euro boete. De boete is geplafonneerd op 5,00 euro per materiaal plus eventuele administratiekosten. 

Intern transport

Is het materiaal dat je wenst te lenen niet aanwezig in jouw filiaal (Schellebelle, Serskamp, Wichelen) maar wel in een ander filiaal, dan kan je het gratis laten overbrengen uit het andere filiaal.

Reserveren van materialen

Is het materiaal dat je wenst te lenen uitgeleend in onze bibliotheek maar wens je het zo snel mogelijk te lenen, dan kan je het reserveren. Hiervoor betaal je een reservatiekost van 1,00 euro per gereserveerd materiaal.

Ook kan je materialen die aanwezig zijn in jouw filiaal laten klaarleggen voor jou aan de balie. Ook hiervoor betaal je een reservatiekost van 1,00 euro per gereserveerd materiaal

Van zodra de gereserveerde materialen beschikbaar zijn, ontvang je een mail. Je hebt dan 14 dagen tijd om jouw gereserveerde materialen af te halen. De termijn gaat in op de dag van het versturen van de mail.

Bestellen van materialen

Heeft onze bib niet wat je zoekt, dan kan je materialen laten overbrengen uit een andere bibliotheek. De kostprijs hiervan hangt af van waar het materiaal besteld wordt:

  • Materialen besteld bij een bibliotheek van Dijk92: € 1

  • Materialen besteld bij een andere openbare bibliotheek: € 3

  • Materialen besteld bij een wetenschappelijke bibliotheek: € 8

Gebruik van internet

In de bibliotheek kan je gratis inloggen op het lokale wifi-netwerk. 

Het gebruik van een internet-pc is gratis. Kinderen jonger dan 8 jaar kunnen alleen gebruik maken van een internet-pc in het gezelschap van een meerderjarige. 

Kopieën en scans

In de bibliotheek kan je tegen betaling fotokopieën laten nemen door het personeel. Kopiëren kan alleen tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Dit zijn de tarieven:

 

A4 - formaat

A3 - formaat

Zwart-wit kopie

€ 0.12

€ 0.24

Kleurenkopie

€ 0.50

€ 1.00

Bij de internetpc’s is een printer ter beschikking. Printen kan tijdens de openingsuren. Er wordt € 0,12 aangerekend per pagina. Enkel A4-prints zijn mogelijk.

Het volledige reglement vind je hier