Cultuurraad

 

 

De gemeentelijke culturele raad werd in 1981 opgericht. Het is een adviesraad waar alle culturele, socio-culturele, welzijns- en ontspanningsverenigingen kunnen bij aansluiten.

Het hoofdaccent ligt op de adviesfunctie t.a.v. het cultuurbeleid dat in de gemeente gevoerd wordt. Ook het bevorderen en organiseren van inspraak onder de brede bevolking is een opdracht van de culturele raad.

Naast vertegenwoordigers van erkende verenigingen kunnen ook individuele inwoners die voor cultuur interesse betonen, lid worden van deze adviesraad.

 

Waarom aansluiten?

De cultuurraad en de dienst cultuur hebben, naast een adviesfunctie, als doel het gehele culturele en  socioculturele veld binnen Wichelen te ondersteunen.

Verenigingen en partiuculieren, aangesloten bij de culturele raad, worden opgenomen in de algemene vergadering van de cultuurraad en genieten van een aantal voordelen:

- Zij kunnen genieten van logistieke en financiële tussenkomsten

- Zij kunnen een projectsubsidie aanvragen (een renteloze lening, tussenkomst vragen bij de waarborg, ....) bij de cultuurraad

- Zij kunnen gebruik maken van de gemeentelijke infrastructuur

Dit alles staat bepaald in het subsidiereglement.

Verenigingen of particulieren die zich willen aansluiten bij de culturele raad kunnen aan aanvraag tot erkenning  indienen bij de cultuurdienst.

 

Verenigingen aangesloten bij de cultuurraad

 

 

Bestuur Cultuurraad

Voorzitter :Ellen Stubbe

Secretaris: Lut Fonteyn

Ingrid Van Doorselaer

André Bontinck

Hubertine Van De Velde

Stephan Muysers

Johan De Bock

Katrien Van Hauwermeiren

Erik Lammens

 

cultuur popt!

Met deze slogan gaan we het nieuwe culturele werkjaar in Wichelen in.

We nodigen jullie dan ook graag uit op de startactiviteit van het Culturele Jaar 2015-2016 die dit jaar plaats vindt in samenwerking met vzw dederdeoever in de Oude Pastorij van Schellebelle op Zaterdag 12 September vanaf 19u.

 

Programma :

  • 19u Opening Cultureel jaar met concert van @Vundum, talent van eigen bodem. Met hun covers kunnen ze menig muziekliefhebber bekoren!U aangeboden door de Gemeentelijke Culturele Raad
  • Bij het invallen van de duisternis (wij schatten 20u30) film “Bowling Balls” in open lucht, een knotsgekke komedie van eigen bodem, met een hele rits bekende Vlaamse acteurs, zoals Wim Opbrouck, Natalie Meskens, Peter Vanden Begin, Jonas Van Geel enzovoort… .
     – initiatief van vzw dederdeoever

De Gemeentelijke Culturele Raad biedt aan alle aanwezige filmliefhebbers gratis een bekertje popcorn aan.

  • Doorlopend hapjes en drankjes aan democratische prijzen te verkrijgen
  • Afterparty

Iedereen van harte welkom, gratis toegang.

 

 

 

Archief: Activiteiten van de cultuurraad:

2014


Muziektheater LOD was te gast in Wichelen - zaterdag 18 oktober 2014 - kapel Bruinbeke

Meer info? Klik hier.

 

Meer inlichtingen:
Cultuurdienst
052 43 24 09
cultuurdienst@wichelen.be