Kankertelefoon wordt Kankerlijn en krijgt een gratis 0800 nummer!

Wie kanker krijgt, wordt geconfronteerd met veel vragen en zorgen.
Ik kreeg uitgebreide uitleg van mijn arts over de behandeling, maar begrijp niet alles. Ik moet binnenkort op controle, heb schrik en wil daarover met iemand praten. Waar kan ik terecht voor financiële steun? Mijn partner is ziek, dit is ook voor mij niet altijd gemakkelijk, ik wil graag mijn zorgen met iemand delen. Waar vind ik lotgenoten om mee te praten?
Patiënten, hun familie en vrienden kunnen anoniem bij de Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK)terecht met vragen, twijfels of problemen. De VLK doopte de bekende Kankertelefoon om tot de Kankerlijn. Bellen is vanaf nu gratis op het nummer 0800 35 445.
Een professioneel team staat elke werkdag van 9u tot 12u en van 13u tot 17u klaar met eerlijke en correctie informatie én een luisterend oor. Voor complexe vragen verbinden zij u door met een oncoloog, een prostaatverpleegkundige of een oncopsycholoog. Indien u behoefte hebt aan af en toe een ondersteunende babbel, dan bellen zij u op regelmatige basis op.
De nieuwe Kankerlijn is ook te bereiken via www.kankerlijn.be. Daar kunt u een vraag eenvoudig stellen via een invulformulier. Ook via e-mail kankerlijn@tegenkanker.be kunt u uw verhaal kwijt. De medewerkers van de Kankerlijn zorgen dan voor een antwoord of nodigen u uit om verder in gesprek te gaan.