Streekspecialiteiten

 

  Schooiersbier

 

Het Wichels Schooiersbier is een speciaal voor Wichelen gebrouwen bier naar aanleiding van de viering 825 jaar Wichelen. De smaak van het bier houdt het evenwicht tussen Duvel en een betere Triple, met 6,5% alcohol. De 25 cl flessen zijn voorzien van een speciaal ontworpen etiket waarop naast het schooiersbeeld ook nog het oud-gemeentehuis, de Schelde en in de verte ook de parochiekerk van Wichelen te zien zijn. Er werden eveneens speciale glazen en bierkaartjes gemaakt.  

 

 

  Dauwdruppel

De dauwdruppel is een unieke jenever gebrouwen door De KLOK uit Serskamp voor dederdeoever vzw volgens een traditioneel recept. Het betreft een zachte jonge jenever (32 graden alc.)

De dauwdruppel wordt aangeboden in een unieke verpakking met telkens een handmatig gegraveerde druppel op de fles én een bijhorend dauwdruppel jeneverglas. Voor het etiket selecteerde de dederdeoever vzw telkens een levenswijsheid of nadenkertje.

Deze Wichelse specialiteit wordt verdeeld door dederdeoever vzw en kan geproefd worden op haar evenementen.

Meer info: www.dederdeoever.be

 

Schellebellebier

Dederdeoever lanceerde naast de Dauwdruppel ook het Schellebellebier

"Het goudgele kwaliteitsbier wordt door kenners eerder als potig dan als pittig omschreven en is, volgens vermelding op het kunstzinnige etiket, bereid uit mout, gist, haver, extra hop en kruiden. Het alcoholgehalte bedraagt 6,8%. Een ‘Schellebelle’ (33 cl., fles met kroonkurk) wordt bij voorkeur geschonken in een bijhorend, speciaal gegraveerd glas."

De ‘Schellebelle’ werd op 8 april 2011 voor het eerst geschonken op de feestelijke opening van het nieuwe Veer.
Meer info: www.dederdeoever.be

 

Meer inlichtingen:
Cultuurdienst
052 43 24 09
cultuurdienst@wichelen.be