(Ver)Bouw met kennis van zaken

Jaarlijks flink besparen op je energierekening ... en je woning intussen ook gezonder en comfortabeler maken? Het kan. Maar dan moet iemand je vertellen hoe. Infrax en Dialoog doorkruisen daarvoor de volgende maanden heel Vlaanderen om (ver)bouwers wegwijs te maken tijdens een reeks tweedaagse opleidingen: de InfraxBouwTeams.

 

BouwTeams zijn al jaren een succes. Dialoog en Infrax kunnen een lange lijst voorleggen van tevreden deelnemers die tijdens zo’n BouwTeam ontzettend veel hebben geleerd over duurzaam bouwen en alles wat daarbij komt kijken. De keuzes die je als (ver)bouwer moet maken, zijn immers niet eenvoudig. Maar ze bepalen wel hoe energiezuinig je woning zal zijn.

 

Kostbare informatie, geen verkoopspraatje

Hoe moet je de woning isoleren? Hoe kies je een verwarmingsinstallatie en bepaal je het vermogen ervan? Hoe belangrijk is goede ventilatie? Wat zijn de mogelijkheden van zonne-energie? Over al deze kwesties geven bouwdeskundigen neutrale informatie tijdens een InfraxBouwTeam. Neutraal, want Infrax noch Dialoog verkoopt welk materiaal dan ook.

 

Hoe verloopt een InfraxBouwTeam?

Tijdens een BouwTeam krijg je van een bouwdeskundige van vormingscentrum Dialoog gedurende twee volle dagen alle technische en praktische kennis mee over duurzaam en energiezuinig (ver)bouwen. Handig, zelfs als je tijdens de werken niet zelf de handen uit de mouwen steekt. Zo ben je goed geïnformeerd als je gesprekken moet voeren met architecten, bouwfirma’s en verkopers van allerlei materialen. Voorkennis is absoluut niet vereist. Je leert de voor- en nadelen van de diverse bouwmaterialen en installaties kennen. De lesgevers brengen verschillende materialen mee om zo concreet mogelijk uitleg te kunnen geven. Het aantal deelnemers is beperkt zodat iedereen volop aan bod kan komen.

 

Flinke energiebesparing

In het InfraxBouwTeam ontdek je de geheimen van een doorgedreven isolatie, een aangepaste ventilatie en een efficiënte verwarmingsinstallatie. Hiermee schroef je de energierekening in je nieuwe thuis flink terug. En je creëert meteen een gezondere en comfortabelere leefomgeving.

Dankzij een InfraxBouwTeam weet je ook zeker hoe je woning voldoet aan de  energieprestatieregelgeving van het Vlaamse Gewest. Zowel op het vlak van thermische isolatie, energieprestatie als binnenklimaat. Zo kan je op beide oren slapen in je nieuwe of vernieuwde woning.

 

Snel terugverdiend

Dankzij de steun van onze partners kost deelnemen aan de cursus slechts 40 euro. Je krijgt een cursuspakket en tijdens de middag zijn er broodjes. Dat inschrijvingsgeld is dankzij de vele tips zo terugverdiend. Je merkt het meteen aan je energiefactuur.

 

Programma van de Bouwheer

Naast de InfraxBouwTeams bieden we ook een cursus ‘Programma van de Bouwheer’ aan. Daarin leer je je bouw- en woonwensen formuleren binnen een duurzaam kader. Bouwstijlen, bouwmethoden, woonconcepten, akoestiek, kleurbeleving, kindvriendelijk bouwen… het komt in het Programma van de Bouwheer allemaal aan bod.


Inschrijven?

De InfraxBouwTeams en het Programma van de Bouwheer zijn snel volzet! Schrijf je in via www.bouwteams.be of, als je niet over internet beschikt, telefonisch bij Dialoog op het nummer 016 23 26 49.


Meer info op www.bouwteams.be