De Workshop Carrousel: Levensreddend handelen

Lijstafbeelding: 
logo

Op donderdag 13 oktober ’22 brengt Childcare Academy een boeiende workshop over levensreddend handelen in De Kapelle (Bruinbeke) van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Dit is een workshop gericht op baby en kind (0-12j) van ongeveer 3 uur waarbij o.a. volgende thema's aan bod komen: omgaan met een angstig kind en geruststelling, contacteren van hulpdiensten, reanimatie, verstikking, wondverzorging, vergiftiging, koortsstuipen, en zoveel meer.

Sociaal verhuren doe je met een gerust hart

Lijstafbeelding: 
logo

Als je je woning verhuurt via een Sociaal Verhuurkantoor in Oost-Vlaanderen kan je op beide oren slapen.

Ontdek hier de voordelen van sociaal verhuren en ga mee voor een positieve impact voor de mensen om je heen.

Met de trein naar het vaccinatiecentrum

Lijstafbeelding: 
logo

Ga je met de trein naar het vaccinatiecentrum in Wetteren, dan kan je een terugbetaling vragen van je treinticket.

Vul dit formulier in en geef het samen met een kopie van jouw treinticket en vaccinatiebewijs af aan het onthaal van het Sociaal Huis in Wichelen.

Kersteditie Vrijdagmarkt Wichelen

Lijstafbeelding: 
logo

Op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 december is er opnieuw een kersteditie van Vrijdagmarkt Wichelen, onze korte-ketenmarkt.

Smacht jouw muziekgroepje of innerlijke singer-songwriter ernaar eindelijk eens op een podium te staan? Ben jij een DIY-er in hart en nieren en wil je jouw zelfgemaakte spulletjes graag verkopen? Heb jij deze maand ook al minstens 3 keer "All I want for Christmas" lopen neuriën?

Kermisaffiche Sint-Denijskermis Serskamp

Lijstafbeelding: 
logo

Van 7 tot en met 11 oktober is er opnieuw St-Denijskermis in Serskamp!

Het volledige programma vinden jullie hier op de affiche terug.

Projectoproep Streekfonds Oost-Vlaanderen

Lijstafbeelding: 
logo

Mensen en middelen samenbrengen. Daar kan iets moois uitkomen, zoals de herbestemming van een kerkgebouw (Lebbeke), het aanleren van technische vaardigheden aan jongeren (Zele), een buurtpark in de schoolomgeving (Hamme) of trainingen voor honden om mensen met een beperking te begeleiden (Wetteren).

Deze projecten in onze regio kregen het voorbije jaar via Streekfonds Oost-Vlaanderen de kans om een inzamelactie te organiseren en zo extra geld in het laatje te krijgen. Want Streekfonds Oost-Vlaanderen verdubbelt het ingezamelde bedrag, met een maximum van 5.000 euro. Deze werking is mogelijk met de steun van vele partners, waaronder DDS.

Verse lucht in je huis

Lijstafbeelding: 
logo

De winter staat voor de deur en de torenhoge energieprijzen maken het al een uitdaging om ons huis lekker warm te houden. Maar verlies in je strijd tegen de koude buitenlucht, ook niet de voordelen van verse binnenlucht uit het oog!

Glascontainer vol? Plaats zeker geen glas naast de container!

Lijstafbeelding: 
logo

Heb je jouw flessen en bokalen verzameld, maar blijkt de glascontainer bij aankomst vol te zijn? Ga dan naar een andere container in de buurt. Een overzicht van de andere containers vind je op www.dds-verko.be/glasbollocaties.

Meld een volle container via glasbol@dds-verko.be

Plaats zeker geen flessen en bokalen naast de container. Dit is sluikstorten en wordt zwaar beboet!

Waar leidt de zoektocht heen?

Lijstafbeelding: 
logo

24 inwoners van onze gemeente, 12 vrouwen en 12 mannen, 8 uit elke deelgemeente, telkens 8 uit de leeftijdscategorieën onder de 30, tussen 30 en 60 en 60-plussers, gaan samen op zoek naar wat ons bindt met één of meerdere aangrenzende gemeenten: Dendermonde, Lede, Wetteren, Laarne en Berlare.

Verloren katten

Lijstafbeelding: 
logo

Op maandag 19 september heeft de gemeentelijke technische dienst een kat opgehaald op den Aard.

Op maandag 29 augustus heeft de gemeentelijke technische dienst een kat opgehaald in de Verhoogstraat.

Ben jij de eigenaar van één van de beestjes? Herken je ze? Neem dan contact op met de gemeentelijke loods via het nummer 09 368 20 57.

Extra boosterprik vanaf 12 september

Lijstafbeelding: 
logo

Alle volwassenen gedomicilieerd binnen de gemeenten van Eerstelijnszone (ELZ) Scheldekracht, waaronder ook de inwoners van Wichelen, zullen dit najaar uitgenodigd worden voor een extra boosterprik tegen corona.

Verwarmingspremie van 100 euro nog niet ontvangen? Dit moet je doen

Lijstafbeelding: 
logo

Vanaf 1 augustus 2022 kan je je verwarmingspremie van 100 euro aanvragen als je die nog niet ontving van je elektriciteitsleverancier. Deze premie wordt toegekend aan elk gezin dat op 31 maart 2022 beschikte over een lopend elektriciteitscontract voor de woonplaats. Wat je moet doen om je premie te ontvangen, kom je hier te weten.