Groepsaankoop bomen, struiken, hagen en klimplanten

Bomen hebben een enorm potentieel in de strijd tegen de klimaatverandering en achteruitgang van de biodiversiteit.
Is het stil in je tuin? Bestaat je tuin enkel uit gras en wil je meer beleving? Wil je je steentje bijdragen voor een beter klimaat?

Neem dan deel aan één van onze campagnes van bomen, struiken, hagen en klimplanten en verander je eigen tuin in een klein natuurgebied vol biodiversiteit!

Campagne: 'Behaag je tuin'

Het Regionaal Landschap Schelde-Durme (RLSD) wil meer streekeigen groen aanplanten. Ze doen dat zelf, maar vragen ook jou om mee te doen. Tegen verminderde prijzen kun je er hoogstam(fruit)bomen aankopen, maar ook haagpakketten of klimplanten. Bestellen en betalen kun je via het online platform van de organisatie. Meer info op www.behaagjetuin.be.

Het plantgoed dat je bestelt, kan je afhalen op één centraal verdeelpunt in onze gemeente, namelijk op ‘t  Ankerpunt en dat op vrijdag 8 december 2023.

Bekijk het aanbod: gemengde pakketten speciaal voor bijen of paarden, met of zonder doornen, voor droge of natte gronden, hoogstam(fruit)bomen, klimplanten, wilgenpoten, …

Bestellen kan tussen 1 september en 15 oktober.
Het plantgoed dat je bestelt, kan je afhalen op één centraal verdeelpunt in onze gemeente, namelijk op ‘t  Ankerpunt en dat op vrijdag 8 december 2023.

Wens je ondersteuning en advies? Voor concrete vragen over je bestelling en de aanplanting in je tuin kan je contact opnemen via robin@rlsd.be. Ook onze dienst ruimte kan je wegwijs maken.

Campagne: 'Laat je tuin BOOM-en'

Een boom zorgt voor een boost van biodiversiteit, kleurenpracht, vruchten in je tuin. Tijdens warme zomerdagen zorgt een boom bovendien voor schaduw en duidelijk merkbare verkoeling. Een natuurlijke airco in de tuin. 

Het lokaal bestuur Wichelen biedt haar inwoners een keuze van 4 boomsoorten aan. Deze zijn geselecteerd zijn op grootte, sierwaarde (kleurenpracht, bladverkleuring) en vruchtdracht. Voor een kleine tuin kies je een kleinere, minder breed uitgroeiende boom. De juiste boom op de juiste plek dus!

Deze bomen worden zeer voordelig aangeboden aan de helft van de catalogusprijs en mét boompaal en boombinder:

Bestellen kan vanaf 12 juni 2023 tot 15 oktober 2023 door het aanvraagformulier onderaan deze pagina in te vullen. Dat kan via het online formulier in ons digitaal loket of door het formulier in de downloads in te vullen en dit te bezorgen op het gemeentehuis dienst omgeving of via mail omgeving@wichelen.be.
De bestelde bomen zullen aan huis geleverd worden in november 2023 of december 2023 afhankelijk van de weersomstandigheden.

Meer info: 'Een boom en struik voor elke tuin' - i.s.m. Velt

Op 9 juni 2023 organiseerde het lokaal bestuur i.s.m. Velt een infomoment in 't Ankerpunt. De spreker gaf een vorming over 'Een boom en struik voor elke tuin'.

  • Welke boom/struik past in je tuin? 
  • En hoe integreer ik ze in mijn tuin?
  • Overzicht soorten bomen en struiken en geschikte soorten volgens de bodem en de streek.
  • De aanleg en het beheer van deze bomen.

Was je er niet bij op 9 juni 2023? Geen probleem!
Hieronder kan je de PowerPoint-presentatie herbekijken.

Naar top