Zomerwerking 2020

2020 is een jaar dat we niet snel zullen vergeten. Als vrijetijdsdienst hebben wij onze traditionele werking de afgelopen weken en maanden grondig moeten herbekijken en waar nodig moeten aanpassen. Zo ook de zomerwerking.

De voorbije jaren kon je, tijdens de zomermaanden, bij ons terecht voor gezamenlijke opvang, sportkamp, speelpleinwerking en kleuteropvang Kastaar. Wij willen je meteen geruststellen en kunnen je verzekeren dat dit aanbod ook deze zomer georganiseerd zal worden, maar dan met een twist.

Dit jaar organiseren we:

Gezamenlijke opvang van 1 tot en met 3 juli en van 24 tot en met 31 augustus, met uitzondering van het weekend. Je kan in de gezamenlijke opvang terecht van 7 uur tot 18 uur.

Twee sportkampen van 6 tot en met 10 juli en van 24 tot en met 28 augustus. Kinderen die hier reeds, voor ingeschreven waren (voor de coronacrisis), behouden hun plaats.

Kastaar voor de 2,5 tot 4 jarigen en kastaar voor de 4 tot 6 jarigen.

Voorheen was Kastaar voorzien voor de allerkleinsten, van 2,5 tot 4 jaar. Dit jaar maken we een extra groep voor de grotere kleuters, van 4 tot 6 jaar.

Beide kampen gaan door in GIBO De Rozelaar maar de kinderen worden opgesplitst. Kastaar mini (2,5 tot 4 jaar) gaat door in de opvang, Kastaar Maxi (4 tot 6 jaar) gaat door in de turnzaal.

Beide groepen zullen zich, onder begeleiding, kunnen uitleven met knutsel en spelmateriaal en kunnen met hun vriendjes op avontuur van 6 juli tot en met 21 augustus, met uitzondering van weekends en feestdagen.

Er wordt kleuteropvang voorzien van 7 tot 18 uur.

Speelpleinwerking voor de 6 tot 9 jarigen en speelpleinwerking voor de 10 tot 14 jarigen

Ook het speelplein zal in twee leeftijdsgroepen worden opgesplitst. Een groep van 6 tot 9 jaar en een groep van 10 tot 14 jaar. Beide groepen zullen zich kunnen uitleven op de terreinen van 't Ankerpunt te Serskamp maar zullen van elkaar gescheiden zijn. Elk met hun eigen begeleiding en materiaal.

In tegenstelling tot vorige jaren, zal er deze editie vooraf moeten ingeschreven worden. Dit om een overzicht te kunnen bewaren en aan de nodige richtlijnen te kunnen voldoen.

 

Hoe inschrijven?

Voor de gezamenlijke opvang, sportkamp en kastaar kan er ingeschreven worden via http://webshop.wichelen.be/ . Om de inschrijving te vervolledigen en defintief te maken, zal er een onmiddelijke betaling gevraagd worden.

Voor het speelplein kan je inschrijven, vanaf donderdag 11 juni 2020, via deze link. Je ontvangt een factuur per mail om de inschrijving te vervolledigen. 

Om de richtlijnen zo goed mogelijk te kunnen opvolgen, raden wij je aan om voor elke activiteit, indien mogelijk, je kind(eren) te laten deelnemen per week.

Vragen of info?

vrijetijdsdienst@wichelen.be of 052/43.24.10

Het hoofdoel is en blijft om alle kinderen in onze gemeente een leuke zomer vol spel en plezier aan te bieden. Daar wijken we niet van af!