Zomerwerking 2021

2020 was geen makkelijk jaar.

Ook niet voor vrijetijdsbeleving en het organiseren van kampen en opvang. Maar we laten de moed niet zakken en maken plannen voor 2021.

Hieronder kan je een overzicht terugvinden van ons traditionele aanbod, maar wij proberen doorheen het jaar ook nieuwe activiteiten aan te bieden en te organiseren.

Wij communiceren hierover via de scholen en op onze digitale kanalen.

Gezamenlijke opvang

Tijdens schoolvakantie organiseren wij gezamenlijke opvang in de opvanglocatie van GIBO De Meander (Margote 114, te Wichelen). Kinderen van 2,5 tot 12 jaar kunnen er terecht van 7uur 's ochtends tot 18 uur 's avonds, maar je kan zeker ook kiezen om in te schrijven voor een halve dag (van 7tot 12 of van 12 tot 18uur).

Ook tijdens de 1ste en laatste week van de zomervakantie kan je in de gezamenlijke opvang terecht. De concrete data voor 2021 zijn 1 t.e.m.9 juli en van 23 t.e.m. 31 augustus.

Voor de overige zomerweken kan je terecht in kleuteropvang Kastaar of bij speelpleinwerking Kwispeltje

Sportkampen

We organiseren sportkampen voor de kleuters en de lagere school tijdens:

  • de 1ste week van de paasvakantie, van 6 t.e.m. 9 april (met uitzondering van paasmaandag)
  • de 1ste (volle) week van de zomervakantie, van 5 t.e.m. 9juli
  • de laatste (volle) week van de zomervakantie, van 23 t.e.m. 27 augustus

 

Creakamp

Tijdens de 2de week van de paasvakantie, van 12 t.e.m. 16 april, organiseren we in JCC 't Ankerpunt (Pruytenshof 53, te Serskamp) een creakamp voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Experimenteren met nieuwe materialen, kunstvorm en je eigen creativiteit staan hier centraal.

Tijdens de zomermaanden

Kleuteropvang Kastaar voor de 2,5 tot 4 jarigen, met een mogelijke uitbreiding  voor de 4 tot 6 jarigen, wordt georganiseerd in GIBO De Rozelaar (Schoolstraat 4, te Serskamp).

Opvang is mogelijk van 12 juli t.e.m. 20 augustus, met uitzondering van weekend en feestdagen.

Wij voorzien activiteiten van 7.00 uur tot 18.00 uur en het is mogelijk om in te schrijven voor een volledige of een halve dag.

Speelpleinwerking voor de 4 tot 14 jarigen wordt georganiseerd op het terrein van JCC 't Ankerpunt (Pruytenshof 53, te Serskamp). Gewoonlijk dient er niet op voorhand ingeschreven te worden om deel te nemen aan het speelplein, maar dit is afhankelijk van de corona-maatregelen die dan van kracht zijn.

 

Hoe inschrijven?

Voor de gezamenlijke opvang, sportkamp en kastaar kan er ingeschreven worden via http://webshop.wichelen.be/ . Om de inschrijving te vervolledigen en defintief te maken, zal er een onmiddelijke betaling gevraagd worden.

Inschrijven is mogelijk vanaf 1 februari, 8.00 uur.

Vragen of info?

vrijetijdsdienst@wichelen.be of 052/43.24.00 (algemeen nummer)

Het hoofdoel is en blijft om alle kinderen in onze gemeente een leuk vrijetijdsaanbod te kunnen aanbieden, ook in corona-tijden. We doen er dan ook alles aan om alles veilig te organiseren.

Mochten activiteiten toch geannuleerd moeten worden, dan wordt het bedrag kosteloos terug betaald.