Dienst Maaltijden aan Huis

De dienst Maaltijden aan huis is voor inwoners van Groot-Wichelen die dagelijks een gezonde warme maaltijd aan huis wensen. Iedereen in die Groot-Wichelen woont en die een bepaalde zorgbehoefte heeft (bevoorbeeld door ziekte, ouderdom, geestelijke en/of lichamelijke beperkingen, ..) kan alle dagen een warme maaltijd aan huis laten bezorgen.

 

Wat bieden we?

De warme maaltijd bestaat uit

  • Dagsoep
  • Hoofdgerecht

Deze maaltijd wordt in eigen keuken met verse ingrediPenten bereid. Een aangepaste maaltijd op doktersvoorschrift (vetarm - zoutarm - diabeet) behoort ook tot de mogelijkheden. Op aanvraag kan het vlees gesneden of gemalen worden.

De dienst levert 7 dagen op 7 versbereide warme maaltijden aan huis en worden door eigen chauffeurs aan huis geleverd. Tijdens het weekend en op feestdagen kunnen we rekenen op onze vrijwilligers. De maaltijd wordt geleverd tussen 10u00 en 12u30.

Hoe bestel ik een maaltijd?

Alle nieuwe aanvragen en tijdelijke of definitieve stopzettingen kunnen uitsluitend aangevraagd of gemeld worden via de dienst Ouderen- en Thuiszorg. Dit kan telefonisch, per mail of in een gesprek. Elke wijziging en tijdelijke of definitieve onderbreking kan worden doorgegeven elke werkdag tot 14u en op vrijdag tot 11u.

Wat kost het?

De prijs van de maaltijd is afhankelijk van de graad van zorgbehoefte. Wanneer u recht heeft op het Zorgbudget voor Zwaar Zorgbehoevenden vanuit de Vlaamse Sociale Bescherming, heeft u recht op het sociaal tarief binnen de dienst maaltijden aan huis.

  • u heeft recht op het Zorgbudget voor Zwaar Zorgbehoevenden          6,50 euro/warme maaltijd**
  • u heeft geen recht op het Zorgbudget voor Zwaar Zorgbehoevenden          8,50 euro/warme maaltijd**

De klant dient zelf een bewijs of attest te bezorgen aan de dienst om te genieten van het sociaal tarief. Wanneer de gebruiker geen attest kan voorleggen, wordt automatisch het hoogste tarief aangerekend. De betaling van de warme maaltijden gebeurt door middel van een maandelijkse overschrijving of domiciliëring.

Het menu kan u hieronder terugvinden:

Wens je meer informatie? Klik hier infofiche dorpsrestaurant en maaltijden aan huis

 

Woonzorghuis Molenkouter

Dreefstraat 11a – 9260 Wichelen

Dienst Ouderen- en Thuiszorg

Tel. 052 43 22 93

thuiszorg@ocmw-wichelen.be