Aankoop beschermingsset en platenzakken voor verwijderen asbest

Recyclagepark verkoopt beschermingsset en platenzakken voor asbest Vanaf 15 juli 2019 kunnen de inwoners van het Verko-werkingsgebied op het recyclagepark terecht voor de aankoop van een persoonlijke beschermingsset en platenzakken om thuis hechtgebonden asbest veilig te verwijderen en te verpakken.

Met de steun van de OVAM introduceert afvalintercommunale Verko enkele maatregelen om de inwoners te helpen op een veilige manier hechtgebonden asbest te verwijderen. Eén van die initiatieven is de verkoop van zowel speciale zakken om asbestmateriaal te verpakken als persoonlijke beschermingssets bestaande uit een stofmasker, wegwerpoverall en wegwerphandschoenen. De zakken en sets zijn vanaf 15 juli 2019 te koop op alle recyclageparken van Verko. Een platenzak en een beschermingsset kosten respectievelijk 2,50 euro en 7 euro. Wie beide tegelijk aankoopt betaalt in totaal 9 euro.

Verko paste dit voorjaar het recyclageparkreglement aan voor wat betreft de aanvoer van asbesthoudende materialen. Voortaan mag ieder gezin per jaar 20 verpakkingen in plaats van 10 platen gratis naar het recyclagepark brengen. Wie meer platen heeft, dient hiervoor te betalen. De platen dienen steeds verpakt te zijn, anders aanvaardt het recyclagepark ze niet.

Meer info via het asbestloket:
www.dds-verko.be/asbestloket - asbestloket@dds-verko.be
Tel 052 25 18 11 (alle werkdagen, behalve woensdag van 9u tot 12u en van 13u-16u30)