Bezoek Recyclagepark ook opnieuw mogelijk zonder afspraak vanaf 6 juli 2020

Geen online reservatie verplicht voor parkbezoek op woensdag en donderdag Bezoek recyclagepark ook opnieuw mogelijk zonder afspraak  

Sinds de lockdown zijn de recyclageparken van Verko enkel toegankelijk op afspraak, maar daar komt vanaf 6 juli 2020 verandering in. Voor een parkbezoek op woensdag en donderdag is dan geen reservatie meer nodig, voor de andere weekdagen wel.

U kan een afspraak maken via de webiste: https://www.dds-verko.be/verko/nieuws/178-online-aanvraag-recyclagepark

 In het begin van de lockdownperiode gingen alle recyclageparken dicht om na 3 weken opnieuw te openen met aangepaste dienstverlening, waaronder een online reservatiesysteem om dringende bezoeken op afspraak in te plannen. Na een grondige evaluatie van het systeem én op basis van de positieve reacties van zowel bezoekers als personeel heeft de directie besloten om dit systeem gedeeltelijk te behouden.
Op woensdag en donderdag kunnen inwoners langskomen zonder vooraf een afspraak te maken. Dirk Abbeloos, voorzitter van Verko verklaart de beslissing: “We merken dat de bezoeken vlot en rustig verlopen. Er zijn geen wachtrijen. Bezoekers hebben bij aankomst onmiddellijk toegang tot het park en weten dat ze maximum een half uur later al opnieuw buiten zijn. Bovendien stellen we ook vast dat ze hun afval vooraf thuis beter sorteren. Omwille van al deze voordelen willen we het reservatiesysteem op vier vaste dagen behouden met de mogelijkheid om op de dag zelf nog te reserveren, want dat is momenteel niet mogelijk. Op woensdag en donderdag worden de parken toegankelijk zonder afspraak.”

De combinatie van bezoeken met reservatie en dagen zonder afspraak doorbreekt ook de digitale kloof. Peter De Leeuw, waarnemend algemeen directeur: “Mensen die geen toegang hebben tot de computer en de voorbije weken dus niet zelf een online afspraak konden maken, kunnen dus binnenkort opnieuw zonder reservatiebewijs langskomen. Ook wie liever niet gebonden wil zijn aan een afspraak is op die manier welkom op het park. De betalingen dienen wel nog steeds met de bankkaart te gebeuren.”