Gratis bouw- en renovatieadvies te Wichelen

 

De gemeente Wichelen ondertekende een engagementsverklaring met Steunpunt Duurzaam Bouwen en wonen tot het gratis aanbieden van een bouwadvies (op kantoor) of renovatieadvies (aan huis) aan de inwoners van de gemeente Wichelen.

 

Bouwadvies :

 

Alvorens een architect onder de arm te nemen, willen mensen een onafhankelijke mening omtrent de investering in je nieuwbouw met aanpak van een lage energierekening. Daarom maken ze een afspraak om langs te gaan in het kantoor te Gent voor een bouwadvies van 1,5u te krijgen.

 

Renovatieadvies :

 

Het renovatieadvies is een persoonlijk gesprek met een professioneel adviseur over hoe jouw renovatie op een duurzame manier kan gebeuren. Duurzaam, dat betekent comfortabel voor jou en goed voor je omgeving. De adviseur komt langs op jouw werf. Zo krijg je advies dat perfect op maat is.

 

Het advies is onafhankelijk, kwalitatief, helder en duidelijke, specifiek gericht op de thema’s duurzaamheid en energie.

 

Wie een afspraak wil maken kan hier klikken om een digitaal aanvraagformulier in te vullen

 

Met een beknopte, concrete vragen kan je terecht bij Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen, telefoon 09 276 78 07, e-mail dubo@oost-vlaanderen.be.

 

Verloop aanvraag bouw- of renovatieadvies:

 

  • Inschrijven via de website http://www.bouwwijs.be/bouwadvies-en-premies

  • Daar maak je de keuze tussen bouwadvies of renovatieadvies

  • Aanvraagformulier overlopen en invullen

  • Binnen de 14 dagen contact om een afspraak vast te leggen (kan overdag / ’s avonds of op een zaterdag)

  • het advies omvat 1,5uur uitleg

  • verslag wordt nadien opgemaakt en bezorgt aan de aanvrager