Inzameling landbouwfolies op recyclageparkt Appels - vanaf 27 april 2020 mogelijk

Vanaf maandag 27 april 2020 kunnen land- en tuinbouwers opnieuw op het recyclagepark van Appels terecht met gebruikte landbouwfolies. Omdat dit de voorbije weken niet mogelijk was, breidt Verko de aanvoerperiode uit naar eind juni 2020.

 Wegens de coronamaatregelen bleven de recyclageparken drie weken dicht. Sinds 7 april 2020 kunnen gezinnen op afspraak opnieuw langskomen voor een dringende aanvoer van huishoudelijke afvalstoffen en vanaf maandag 27 april aanvaardt het recyclagepark van Appels ook opnieuw landbouwfolies van land- en tuinbouwers uit Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Melle, Wetteren en Wichelen. Omwille van de opgeschorte inzamelperiode heeft Verko beslist dat de gebruikte folies welkom zijn tot en met 30 juni 2020.  

Land- en tuinbouwers dienen vooraf geen afspraak te maken, maar melden zich vóór het lossen van de folies bij de portier met een kopie van de identiteitskaart. Ze betalen voor de aanvoer van dit type bedrijfsafval 148 euro per ton (of pro rata berekening) en een vaste kost van 2 euro per bezoek. Een bezoek kan enkel op weekdagen tussen 8u30 en 14 uur, op zaterdag is dit niet meer mogelijk.

Los van de coronacrisis besliste de raad van bestuur van Verko al eerder om zowel in het voorjaar als het najaar een inzamelperiode voor landbouwfolies te organiseren. De tweede inzamelperiode is, onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, voorzien van oktober tot en met november 2020.