Nederkouter renoveert!

De infomarkt “Nederkouter renoveert” – gepland op datum van 5 mei 2020 om 18 u in het Sociaal Huis te Wichelen, zoals vermeld in de instroom van maart 2020, zal door de impact van het coronavirus naar een latere datum worden verplaatst:  dinsdag 8 september 2020 om 18 u in het Sociaal Huis, Oud Dorp 2, 2de verdiep.


Uw lokaal bestuur zet samen met Energiehuis BEA en het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de provincie Oost-Vlaanderen in op duurzame renovatie van onze woningen. In september start een eerste wijkrenovatieproject in wijk Nederkouter en aanpalende straten.

Waarom is renoveren zo belangrijk?

Onze woningen zijn een belangrijke oorzaak van de te hoge CO2-uitstoot in onze gemeente. De meeste woningen zijn al wat ouder en daardoor erg energieverslindend. Het tempo waarmee we onze woningen renoveren is op dit moment  nog veel te laag om de klimaatneutrale doelstelling in het kader van het  burgemeestersconvenant te halen.

Een goed gerenoveerde woning is echter niet alleen goed voor het milieu, ze biedt je ook meer warmte in de winter, houdt je koel in de zomer, én levert je bovendien een fikse besparing op. Daarbij komt nog dat je woning in waarde toeneemt!

Nederkouter bijt de spits af!

De inwoners van Wichelen nodigen we als eerste uit om aan dit project deel te nemen. Wie deelneemt krijgt een gratis renovatieadvies aan huis door een onafhankelijk adviseur van het provinciaal Steunpunt voor Duurzaam Wonen en Bouwen, waarbij alle maatregelen worden geduid om jouw woning energiezuinig en klimaatgezond te maken. Je ontvangt een uitgebreid verslag met een persoonlijk stappenplan voor alle noodzakelijke ingrepen, een indicatie van de kostprijs en een overzicht van de premies die je kan ontvangen. Wie daarop aan de slag gaat kan gratis beroep doen op een erkend BENOvatiebegeleider van Energiehuis BEA, die voor jou de offertes opvraagt, op zoek gaat naar een geschikte aannemer en je gedurende de werken met onafhankelijk advies bijstaat tot aan de oplevering.

‘Wichelen renoveert!’ nog tot 2023!

Samen met alle inwoners willen we van Wichelen een duurzame én aangename gemeente maken om te wonen en te leven. Het project in Nederkouter vormt slechts een begin. De komende jaren komen nog meer wijken in Wichelen aan de beurt.  

Deelnemen of meer weten?

Kom dan zeker langs op de infomarkt 8 september 2020 aanstaande.

Tussen 18 en 21h kan je er terecht met al jouw renovatievragen. Het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen en Energiehuis BEA helpen je graag verder.

Om 19h start een infosessie waarin je allerlei tips en tricks aangereikt krijgt om van jou renovatie een succes te maken. Zeker ook interessant voor doe-het-zelvers!

Info-sessie en markt duurzame wijkrenovaties :
Datum :
dinsdag 8 september 2020
Tijdstip : van 18u tot 19u 
en van 20u tot 21u is de markt duurzame wijkrenovaties vrij toegankelijk
                
van 19u tot 20u is er een infosessie rond het opzet van het project
Kostprijs : gratis voor zowel markt  als infosessie. Doch voor de infosessie dien je verplicht in te schrijven via
woonplus-lww@laarne.be of 0470 88 07 76

Kom langs en ontdek wat dit project voor jou concreet kan betekenen. Schrijf je hier in!

Meer informatie over het project ?
Woondienst (Anne Roos) –Oud Dorp 2 te Wichelen -  052 43 24 19 – woondienst@laarne.be
Woonplus (Delitsia) woonplus-lww@laarne.be of 0470 88 07 76
Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen – 09 267 75 24 – www.bouwwijs.be
Energiehuis BEA Werf 9 te 9300 Aalst – 0800 930 30 – info@vzwbea.be

Opgelet : woon je niet in “Nederkouter met aanpalende straten” maar heb je wel interesse, aarzel dan zeker ook niet om je in te schrijven voor de infosessie of kom vrijblijvend langs tijdens de infomarkt !