Pop-up tuintje geeft extra kleur in de gemeente

Op vrijdag 13 mei werd aan het kruispunt van de Bruinbekestraat en de Suikerstraat, tegenover de kapel een grasstrook vervangen door een kleurrijk bloementapijt. Dit gebeurde in het kader van het project ‘B(l)oeiend Oost-Vlaanderen’, een samenwerking tussen Toerisme Oost-Vlaanderen, het Proefcentrum voor Sierteelt, de gemeente Wichelen en de Koninklijke Maatschappij voor Landbouw en Plantkunde.  Het ontwerp en de aanleg van dit bloemenperkje werd gecoördineerd vanuit het Proefcentrum voor Sierteelt en uitgevoerd met behulp van studenten van de Hogeschool Gent.

Voor deze beplanting werd gekozen voor de geel-rode Coreopsis ‘Highland Blast’, de fijne, sterk geurende bloemetjes van Nicotiana alata (siertabak), de fel roze bloempjes met frêle takjes van Cosmos ‘Senstaion Glory’, rode bloemen van Begonia ‘Big Red’ en de blauwe bloempjes van de zeer rijkelijk bloeiende Geranium ‘Rozanne’. Dit gecombineerd met bladgewassen als de oranjekleurige Heuchera ‘Caramel’ en Pennisetum ‘Rubrum’, een siergras met donkergekleurd blad en prachtige pluimen, belooft een aandachtstrekker te worden de komende zomermaanden.

Ook aan de overkant van de straat, net voor de kapel, werd het perkje onder de leilinden van een nieuwe aanplant voorzien. Hier werd geopteerd voor Gaura lindheimeri, een leuke langbloeiende plant die je eigenlijk veel te weinig in tuinen ziet staan. Deze plant met witte bloempjes op een fijne opgaande stengel combineert prachtig met Verbena bonariensis. Daarnaast is er ook nog een bloembak gevuld met eenjarigen op dit pleintje terug te vinden.

Deze planten verzekeren een zomer van rijke bloei en geven een extra toets aan een aangename leefomgeving. Hopelijk kunnen ze ook wat mensen overtuigen om er zelf mee aan de slag te gaan! Dat hoeft trouwens niet altijd in een bloemenperk te zijn. Het kan ook gewoon in bloembakken op de vensterbank, aan de voordeur of op het terras. Want zeg nu zelf, een mooi bloemetje in je tuin of op je balkon, daar geniet toch iedereen van!


Platteland plus: Vlaanderen en Oost-Vlaanderen investeren in hun platteland