Verko haalt deze week het afval een uur vroeger op

Aanpassing dienstverlening ophaaldienst op 24, 25 en 26 juni 2020

Verko haalt deze week het afval een uur vroeger op

 

Met de voorspelde hittegolf in aantocht past Verko de dienstverlening tijdelijk aan. Van woensdag 24 juni tot en met vrijdag 26 juni 2020 starten de chauffeurs en ophalers al om 6 uur ’s ochtends met de afvalinzameling. Het afval tijdig buiten zetten, is de boodschap.

 

De zwoele temperaturen zullen de komende dagen buitenwerk iets lastiger maken. Daarom heeft de directie in onderling overleg met de ophaaldienst beslist om het werkcomfort van de medewerkers te verhogen en de volgende drie dagen om 6 uur ’s ochtends – in plaats van om 7 uur – te starten met de afvalinzameling. De inwoners dienen dus op woensdag 24 juni, donderdag 25 juni en vrijdag 26 juni het afval een uur vroeger buiten te zetten of de avond voorheen al aan te bieden.


De afvalkalender vermeldt dat het van mei tot en met september steeds mogelijk is dat de afvalinzameling al vanaf 6 uur ’s ochtends gebeurt. Inwoners mogen in gans deze periode het afval een uur vroeger op de stoep plaatsen. Van oktober tot en met april kan dit pas vanaf 7 uur ’s ochtends.