30 Dagen Minder Wagen

Gepubliceerd op  woensdag 24 mei 2023 om 17:25 uur
Ga jij de uitdaging aan?

Uitdaging aanvaard! Wichelen doet mee met 30 Dagen Minder Wagen.

Een maand lang wat minder in je eigen wagen stappen, lukt jou dat? In/bij [naam gemeente/ organisatie] houden we wel van een uitdaging en van gezonde lucht natuurlijk. Wil jij je ook graag wat duurzamer verplaatsen, schrijf je dan snel in voor 30 Dagen Minder Wagen. Samen met duizenden andere enthousiastelingen krijgen we dat auto-matisme wel klein. 

En voor iedereen die denkt: “Ja maar, hoe ga ik dat in godsnaam doen, zo’n hele maand zonder auto?” Geen stress! Als het eens een dag niet lukt zonder auto, dan is dat helemaal geen ramp. Meedoen is het allerbelangrijkst. Je vastgeroeste routines kunnen al maar beter schrik beginnen te krijgen.

En voor de twijfelaars, nog een paar goede redenen om mee te doen met 30 Dagen Minder Wagen:

 • Samen is alles plezanter
  Dit jaar kan je met een groep inschrijven. Verzamel vrienden, buren, collega’s, familie … en moedig elkaar aan om minder met de auto te rijden.

 • Gezonde lucht is plezant
  Fietsen, stappen, bussen, treinen, poolen … ze zorgen allemaal voor meer propere lucht. En een beetje fysieke inspanning is natuurlijk ook mooi meegenomen.

 • Geld uitsparen is plezant
  Een eigen auto kost duizenden euro’s per jaar. Een maandje autominderen laat zich dus ook voelen in je portemonnee. Extra geld voor terrasjes en ijsjes!

 • Gratis voordelen krijgen is plezant
  Wie zegt er nu nee tegen kortingen op De Lijn, Cambio en Blue-bike? Of andere leuke extra’s en wedstrijden? Het is allemaal inbegrepen als je meedoet met 30 Dagen Minder Wagen.

30 Dagen Minder Wagen is een campagne van het Netwerk Duurzame Mobiliteit. Deze organisatie staat klaar om je te helpen met met massa’s tips & trucjes die het gemakkelijker maken om die wagen een maandje te laten staan. Bovendien kan je via korte enquêtes laten weten hoe jouw maand met minder wagen loopt, en wat het effect is van autominderen op jouw dagelijkse leven. Jouw feedback en die van duizenden andere deelnemers wordt ten slotte verwerkt in een helder rapport waarmee politici straks hun mobiliteitsbeleid nog duurzamer en toekomstbestendig kunnen maken.

Thema's

Naar top