Behaag je tuin

Gepubliceerd op  maandag 31 jul 2023 om 15:47 uur

Bij het begin van deze zomer zijn we weer geconfronteerd met lange periodes van hitte. Bomen zijn dan ideaal om schaduw in je tuin te brengen, ook lagere fruitbomen en zelfs leibomen gedijen perfect in een kleinere tuin. En ze geven ook nog lekker fruit. Kies daarbij zoveel mogelijk planten die bestand zijn tegen langdurige droogte. Inheemse planten met wortels die diep in de grond dringen, zijn sterk en kunnen een hele zomer overleven.

Het Regionaal Landschap Schelde-Durme (RLSD) wil meer streekeigen groen aanplanten. Ze doen dat zelf, maar vragen ook jou om mee te doen. Tegen verminderde prijzen kun je er hoogstam(fruit)bomen aankopen, maar ook haagpakketten of klimplanten. Bestellen en betalen kun je van 1 september tot 15 oktober via het online platform van de organisatie. Meer info op www.behaagjetuin.be.

Het plantgoed dat je bestelt, kan je afhalen op één centraal verdeelpunt in onze gemeente, namelijk op ‘t  Ankerpunt en dat op vrijdag 8 december 2023.

Investeer daarnaast ook in regenwatervoorzieningen, liefst zo groot mogelijk. Een waterput met een pomp is ideaal, maar ook met een grote regenton kom je al een heel eind. Probeer ook aan de verleiding te weerstaan om je gras elke week te maaien. Kort afgemaaid gras wordt tijdens de zomer sowieso bruin, tenzij je het regelmatig sproeit. Maar dat is op momenten van waterschaarste ook geen goed idee. Laat je gras dus liever groeien, het zal er veel beter uitzien én je krijgt er meestal nog mooie wilde bloemen en planten bovenop.

Opgelet: deze nieuwe campagne loopt naast de oproep 'laat je tuin BOOMen'.

Naar top