Premie voor aankoop energiezuinige huishoudtoestellen

Gepubliceerd op  dinsdag 3 okt 2023 om 17:54 uur
Nog tot eind december 2023.

Onze sociale dienst wil mensen die het in de nasleep van de energiecrisis moeilijk hebben, na de verhoging van de huur- en woonkosten ook, helpen bij de aankoop van energiezuinige huishoudtoestellen en duurzame LED-verlichting door het verlenen van een eenmalige energiepremie. De premie is bovendien combineerbaar met de kortingsbon van €250 die Fluvius voor gelijkaardige aankopen verleent aan
mensen die recht hebben op het sociaal tarief voor aardgas en elektriciteit.

De extra kosten voor energiezuinige toestellen kunnen betaald worden met de premie én bovendien zal je energiefactuur de komende maanden aanzienlijk dalen. Een investering in je toekomst, twee keer winst dus.

Welke huishoudtoestellen vallen binnen de voorwaarden?

Het gaat om grote toestellen zoals een wasmachine, droogkast, vaatwasser, diepvriezer of koelkast met een gunstig energielabel. De premie bedraagt €150 voor de aankoop van een dergelijk toestel en €100 voor LED-verlichting. Er is één premie van €150 én van €100 per huishouden mogelijk.

Energielabel ledverlichting

- Ledverlichting energieklasse A

Energielabels toestellen

  • Vaatwasmachine met energielabel C of beter
  • Wasmachine met energielabel A++ of beter
  • Koelkast met energielabel D of beter
  • Diepvries met energielabel D of beter

Wie kan van deze actie genieten?

Om na te gaan of je voldoet aan de persoonsgebonden voorwaarden, kan je terecht bij onze sociale dienst. Zij bekijken door middel van een sociaal-financieel onderzoek of jij kan genieten van deze premie.

Thema's

Naar top