Groepsaankoop groene stroom en aardgas

Gepubliceerd op  dinsdag 12 mrt 2024 om 09:28 uur
De groepsaankoop groene stroom en aardgas van de provincie Oost-Vlaanderen is terug!

Wil je besparen op je energiefactuur en tegelijkertijd je steentje bijdragen aan een beter klimaat? Doe dan mee met de twaalfde groepsaankoop voor groene stroom en aardgas van de provincie Oost-Vlaanderen.

Hoe werkt het?

  1. Schrijf je voor 8 mei 2024 in via www.oost-vlaanderen.be/groenestroom. Inschrijven kan digitaal vanaf 18 maart 2024. Vanaf 15 april 2024 kan je ook inschrijven via het gemeentelijk loket. Dit is gratis en volledig vrijblijvend.
  2. De leverancier die tijdens de energieveiling op 8 mei 2024 de beste prijs kan bieden is de winnaar.
  3. Je ontvangt na deze veiling een persoonlijk aanbod met een prijs, berekend op jouw opgegeven verbruik.
  4. Vind je het voorstel interessant? Dan accepteer je het aanbod tot en met 24 juni 2024. De provincie regelt de overstap naar je nieuwe leverancier.

Het doel van deze groepsaankoop is drieledig.

  • Het aandeel aan hernieuwbare energiecontracten krijgt een duwtje in de rug.
  • Als burger kan je van een voordelig energiecontract genieten. Door een grote groep samen te brengen, kan de provincie een lage prijs bedingen voor groene elektriciteit en gas.
  • Je wordt ontzorgd in de zoektocht naar een voordelig energiecontract.

Ook de gemeente Wichelen werkt mee

Wie geen toegang heeft tot internet kan zich laten helpen door een gemeentelijke loketmedewerker. Maak eerst een afspraak via onze woondienst en breng je laatste jaarafrekening van elektriciteit en aardgas mee op de afgesproken dag en uur. Daarin staan immers alle gegevens die we nodig hebben om jouw inschrijving in orde te brengen. Ook bedrijven, zelfstandigen en verenigingen met een beperkt verbruik kunnen deelnemen.

Meer info

Naar top