Systematische vervanging watermeters

Gepubliceerd op  dinsdag 29 aug 2023 om 18:14 uur
Aannemer Verbraeken vervangt de analoge watermeters i.o.v. Farys

FARYS vervangt reeds geruime tijd systematisch oude watermeters. De analoge watermeters DN20 worden standaard vervangen door digitale watermeters.

Ook in Wichelen starten ze binnenkort met de vervanging van een 800-tal watermeters. Hiervoor zal aannemer Verbraeken vanaf 1 september tot circa 9 oktober 2023  aan het werk zijn in verschillende straten in alle deelgemeenten van Wichelen.

De werken situeren zich volledig binnenshuis of in de meterput. Er zijn geen wateronderbrekingen in de straat noch graafwerken voorzien, de ingezette technieker is hiervoor ook NIET uitgerust.

Het water wordt enkel onderbroken in de woning van de klant tijdens de uitvoering. De klant zal vooraf een brief ontvangen met aanduiding van de aannemer én voorstel van datum en uur (tijdsslot van 2,5 uur) van uitvoering. De technieker van de aannemer zal zich in dit tijdsslot aanbieden bij de klant, hij kan zich identificeren via een pasje.

Indien de klant reeds beschikt over een digitale elektriciteitsmeter wordt de watermeter hieraan gekoppeld - indien technisch mogelijk - en spreken we van een slimme watermeter. In dit geval hoeft de klant zijn meterstand niet meer door te geven en kan de klant de meterstanden opvolgen via MyFarys.

Indien de klant nog niet beschikt over een digitale elektriciteitsmeter zal de klant na plaatsing van de digitale watermeter nog steeds een meterbrief van ons ontvangen. De klant zal de meterstand voorlopig nog zelf moeten doorgeven. Van zodra een digitale elektriciteitsmeter wordt geplaatst, kan de digitale watermeter alsnog gekoppeld worden en kan de watermeter dan slim worden.

Thema's

Naar top