Word gastgezin komende zomer...

Gepubliceerd op  dinsdag 19 dec 2023 om 10:11 uur
en bezorg een Oekraïens kind een mooie vakantie.

De vzw Euro-Children bezorgt - sinds 1956 - jaarlijks vakanties aan kinderen uit probleemgebieden in Europa. Deze kinderen verblijven tijdens de zomervakantie voor een drietal weken in Vlaamse gastgezinnen en bouwen zo een jarenlange vrienden/familieband op. Een unieke en warme levenservaring voor zowel deze kinderen als voor de gastgezinnen. 

Net zoals de wereld en zijn problematieken evolueert, zo ook verandert het gastland door de jaren heen van waaruit Euro-Children deze kinderen uitnodigt. Vorige zomer zijn ze dan ook met een nieuw project van start gegaan: Oekraïne. In een korte tijdspanne is het hen gelukt om 34 kinderen te onthalen in 26 warme gastgezinnen. Tevens is hun doelgroep niet alleen kinderen die opgroeien in oorlog, maar ook kinderen die opgroeien in een moeilijke thuissituatie. 

We hoeven niet te duiden wat het voor hen heeft betekend om eventjes weg te zijn uit een land in oorlog, gewoon kind te mogen zijn in een regio waar vrede heerst, waar ze de warmte en gezelligheid van een gezin mogen ervaren. De gastouders kijken dan ook verlangend uit naar de zomer van 2024 om hun Oekraïens(e) kind(eren) opnieuw te verwelkomen.

Niet alleen uitten de Oekraïense partners van Euro-Children in Ivano-Frankivsk hun dankbaarheid voor de voorbije vakantie, ze hopen gelijktijdig om meer kinderen dit vakantiegeluk te kunnen aanbieden komende zomer. Om deze extra kinderen te kunnen uitnodigen, heeft Euro-Children uiteraard nood aan nieuwe  gastouders. Met hun vereniging gaan ze deze jaarlijkse uitdaging aan. Zo kunnen ze hun doelstelling, hun droom of die van deze kandidaat-Oekraïense kinderen waar maken in juli 2024.

Misschien raakt dit verhaal je en overweeg je om (terug) gastgezin te zijn.

Neem vrijblijvend contact op!

vzw Euro-Children
info@euro-children.be
0456 31 76 85

Naar top