Laat kinderen of dieren bij zomerse temperaturen niet achter in de auto!

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: laat kinderen of dieren in zomerse temperaturen niet achter in de auto! Helaas verschijnen er regelmatig van dit soort tragische berichten in de media. 

Een groot misverstand is dat dit soort situaties alleen voorkomen als het buiten heel warm is. Als het binnen in de auto ‘slechts’ 21 graden is, kan dat in de auto binnen een half uur oplopen tot zo’n 40 graden als de zon op de auto schijnt!

Laat je kind of huisdier dus niet stikken en lees onze tips inzake veiligheid:

  • Leg altijd iets belangrijks op de achterbank. Denk bijvoorbeeld aan je handtas. Zo zie je je kind steeds zitten als je de auto verlaat om je tas te pakken.
  • Sluit steeds de deuren van de auto. Zo voorkom je dat kinderen er stiekem in gaan zitten om te spelen.
  • Stap je even uit de auto om te bellen? Zorg dat je bij de auto blijft. Door de afleiding van het telefoontje kan het zo gebeuren dat je wegloopt en al snel een kwartier aan de telefoon hangt.
  • Wees niet gerust omdat je het raam een klein beetje open gezet hebt, de auto kan te weinig afkoelen en er is nog steeds gevaar!

Zie je een kind of dier alleen in een snikhete auto zitten, ook al staan de ramen een klein beetje open? Twijfel dan niet en waarschuw meteen de hulpdiensten (112).